Új fürdőépülettel bővült a húsvétkor nyitó Csisztafürdő

Új fürdőépülettel bővült a kapuit húsvétkor újra megnyitó Csisztafürdő, amely a mintegy 150 millió forintos, részben uniós támogatású fejlesztéssel közelebb került ahhoz, hogy a balatoni régió egyik termálturisztikai központjává válhasson.

Csisztafürdő

A buzsáki önkormányzat tulajdonban lévő, Fonyódtól 5 kilométerre található, szezonálisan nyitva tartó fürdő az elmúlt években átlagosan évi 20 ezer vendéget fogadott, és nullszaldósan üzemelt. Vendégkörének jelentős része visszatérő, és több mint fele külföldről érkezik annak ellenére, hogy az 1960-as 1970-es években épült létesítményei meglehetősen „retro” körülményeket biztosítottak eddig. Az új fejlesztés révén megépített 500 négyzetméteres fürdőépületben egyebek közt egy 100 négyzetméteres új medence, szauna, masszázsszoba, és orvosi szoba is található.

A cél az, hogy a jövőben egész évben nyitva tarthasson a létesítmény, amelynek egyik feltétele volt a fedett fürdőrész megvalósulása. Az új beruházáshoz az unió 50 millió forinttal járult hozzá, a többit a fürdőt üzemeltető Kapos-Tipp Kft. biztosította, részben önerőből, részben hitel segítségével.

Az egész éves üzemelés másik fontos feltétele, hogy több évtizednyi várakozás után leburkolják azt az 5,2 kilométeres földutat, amely Csisztafürdőt Fonyódon keresztül közvetlenül összeköti a Balatonnal. Kara Lajos polgármester elmondta, hogy az útberuházás prioritást élvez a Somogy megyei önkormányzat közútfejlesztési programjában, így reményeik szerint nem kell már sokáig várni a megvalósulására.

MTI / buzsak.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.