Király Gyógyfürdő

Törökök újítanák fel a legendás és lepusztult Király fürdőt

Törökök kelthetik fel Csipkerózsika-álmából a budai Király fürdőt – írta meg a Telex. Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója és Őrsi Gergely II. kerületi polgármester bejelentette ugyanis, hogy az állam a török-magyar Gül Baba Alapítvánnyal közösen talál egy kis pénzt a rekonstrukcióra.

Megjegyzendő, hogy a lassan 500 éves Király fürdőt hetven éve újították fel teljes körűen, a jelentések szerint már 2003-ban fel kellett volna újítani, de 2018-ig ideiglenesen meghosszabbított engedéllyel, 2018 és 2020 között pedig szóbeli megállapodás alapján még működhetett – csak közben jött a koronavírus-járvány, s végleg lehúzta a legendás fürdő a rolót.

Bővebben a Király fürdőről ITT

Címlapkép: Török fürdő a Király Gyógyfürdőben, Budapesten, a II. kerületi Fő utcában 2015. szeptember 28-án. Egyhetes rendezvénysorozattal ünnepli 450 éves fennállását a gyógyfürdő, amelyet Buda török megszállása idején építettek.
MTI/Kovács Tamás

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.