Több mint egymilliárdból fejlesztik a Bihar Termálligetet

A támogatásból megújul a fürdő főépülete és a medencék. Az épület akadálymentesített lesz, megépül egy fedett gyógyvizes medence, wellness-részleg, és bővül a szaunák kínálata is. Összességében 67 százalékkal nő a főépület és a medencék területe.

Egymilliárd 72 millió forint céltámogatásban részesül a Bihar Termálliget Strand és Gyógyfürdő gyógyászati célú fejlesztése – jelentette be péntek délutáni sajtótájékoztatóján a térség országgyűlési képviselője. Vitányi István elmondta, hogy a kormányhatározat szerint a céltámogatás kedvezményezettje Berettyóújfalu önkormányzata.A honatya elmondta, hogy a berettyóújfalui strand utolsó felújítása 2011-ben volt.

„Az igények felmérése tette szükségessé a turisztikai és gyógyászati fejlesztést” – fogalmazott, hozzátéve: a helyi és bihari térség lakossága is kedvezményezettje lesz a jövőre elkészülő beruházásnak.

Muraközi István polgármester elmondta: a támogatásból megújul a fürdő főépülete és a medencék. Az épület akadálymentesített lesz, megépül egy fedett gyógyvizes medence, wellness-részleg, és bővül a szaunák kínálata is. Összességében 67 százalékkal nő a főépület és a medencék területe – ismertette. A március 29-i testületi ülésen döntenek a kiviteli tervek elkészítéséről, és a közbeszerzés után ősszel kezdődhetnek meg az előkészítő munkálatok, amire 300 millió forint áll rendelkezésre. A beruházás 2019 végére készül el.

MTI / Fotó: Bihar Termálliget Facebook

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.