hevesi strandfürdő projekt

Több mint egy évtized után újra kinyit a hevesi strandfürdő

Két és fél milliárd forint pályázati forrásból és kormányzati támogatásból nyitja meg ismét kapuit a strandfürdő Hevesen. A komplex turisztikai centrum projekt részeként megépül a városi uszoda, több kültéri medence, szálláshelyek, valamint megújul a Szepessy-Spitzer kastély és a Vicán-tó.

A beruházás a város járásközpont szerepét és a turisztikai vonzerőt erősíti majd – írja az egerhirek.hu.

Még a hatvanas években nyitotta meg kapuit a hevesi strandfürdő, ami egészen 2006-ig működött. Azóta csak a zárt kapuk fogadják a fürdőzni vágyókat. Most viszont egy 2,5 milliárd forintos kormányzati támogatásnak és elnyert pályázatoknak köszönhetően megújul és kibővül a 12 hektáron elterülő fürdő.

A Vicán-tó megújulása 530 millió forintból valósul meg, alkalmas lesz horgászatra, csónakázásra, valamint a tanösvényt is kialakítanak, amin keresztül a látogatók megtekinthetik az élővilágát. 230 millió forintból szálláshelyeket építenek, ami 40-50 fő befogadására lesz alkalmas. A Szepessy–Spitzer-kastély és park egymilliárd forintból újul meg. Itt egy 300 négyzetméteres rendezvénytermet is kialakítanak. További 350 millió forintból külső strandmedencéket építenek. A járási tanuszoda programban viszont 325 millió forintból uszoda épül 15×20 méteres és egy 10×6 méteres medencével.

hevesi strandfürdő termálfürdő projekt

A kültéri medencék és azok kiszolgáló helységeire további 350 millió forint áll rendelkezésre. A munka tavasszal a kastély felújításával kezdődik, a komplexum átadására várhatóan 2020 nyarán kerül sor.

Forrás: egerhirek.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.