Tilos a Marosban fürdeni, kimaradt Makón a strandszezon

Emberemlékezet óta nem történt olyan Makón, mint idén: a nyári strandszezon egészen egyszerűen elmaradt. Pár nap ugyan még hátravan a legmelegebb évszakból, de biztosan nem fogunk a Marosban csobbanni – írja a Délmagyar.


A nyár legele­jén a koronavírus-járvány miatti korlátozások okán fel sem merült a strand megnyitása, aztán amikor ezeket fel­oldották, kiöntött a folyó, és elég sokáig magas volt a vízállás. A lap információi szerint most már a nyárból hátralévő né­­hány napra nem is fogják megnyitni, hiszen ahhoz hosszadalmas szakhatósági eljárásra volna szükség – egyébként a vízállás még most sem alacsony – fogalmazott a portál.

Annak ellenére, hogy fü­­rödni a vízben továbbra sem lehet, a makói strand népszerű. A parton nyugágyak pihennek, de a közelülben lévő, vízbe vezető mobil lépcsőt senki nem használja. A látogatókat pedig táblák figyelmeztetik a parton arra, hogy tilos a Marosba menni.

Forrás: delmagyar.hu / Hellóvidék

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.