algapakolás testkezelés

Testkezelések, hogy újra formába jöjjünk!

A 21. században az emberek többsége túlsúly problémákkal, kötőszöveti rendellenességekkel küzd, kevésbe figyelünk oda az egészséges táplálkozásra, a testmozgásra idő vagy energia hiányában. A napi munkák és teendők után este inkább már annak örülünk, ha lefeküdhetünk, pihenhetünk, és még csak odáig sem jutunk el sok esetben gondolatban, hogy karbantartsuk a testünket. Hotelekben inkább különböző kényeztető, méregtelenítő testpakolásokat, testtekercseléseket próbálhatunk ki, viszont a gépi kezeléseket mindenképpen kúraszerűen javasoljuk igénybe venni.

7 ismert testkezelés:

Algapakolás

Különböző algafajtákból készült meleg pépet viszünk fel a testre és hagyjuk rövid ideig hatni. Az algapakolás gyakran a Thalasso – terápia egy részét képzi, és a magas ásványi anyag- koncentrációnak köszönhetően elősegíti a bőr szerkezetének javítását, valamint az anyagcsere felélénkülését. Az algafajták közül néhánynak antibakteriális, néhánynak pedig antireumatikus hatása van.

Body wrapping/Testcsomagolás

A kezelés során a pácienst egy speciális alakformáló krémmel kenik be, a krém olyan összetevőket tartalmaz, melyek erősítik és feszesítik a kötőszöveteket, és felgyorsítja a zsírszövetek anyagcsere folyamatait. A krémmel történő bekenés a melltől a lábig tarthat. Majd egy környezetbarát elasztikus fóliával való betekerés következik, melyet úgy tekernek rá a testről, hogy az nyomást fejtsen ki a kötőszövetekre- ezt a fajta befóliázást kompressziós csomagolásnak is nevezik.

A kezelést cellulitisz problémák és fogyókúra idején javallott. Látható végeredmény szép sima bőr, kb. 10-15 kezelés végén már jelentős kerületcsökkenés lesz látható a problémás területeken.

Feszesítő, cellulitisz masszázs

Fokozza a nyirokrendszer működését, melynek segítségével a méreganyagok kiürülnek a szervezetből. A kritikus területek átdolgozásával a zsírpárnák könnyebben eltüntethetők. A módszer eredményességét fokozza ha pl. illóolaj/ alga tartalmú krémekkel végzi a kezelő a masszírozást.

Fitness másként/Izomstimuláló kezelés

Mára már lehetőség van, mindenféle testmozgás, kondizás nélkül is izmainkat erősíteni, melyet az izomstimuláló kezelés biztosít. Az izomstimuláló kezelés során max 20 elektródapárt használnak fel. Mindig a kiválasztott területekre helyezik azokat el, így mindenki eldöntheti, hogy melyik testrészét szeretne izmosítani. A kezelés során különféle hatóanyagokat tartalmazó krémeket is rávisznek a bőrre, így nemcsak az elektromos impulzust vezeti el a bőrünk, hanem a krémet is, így feszesíti a bőrt az izmokat, illetve a felesleges zsírszöveteket, melyek az izmok között vannak. A kezelést szintén kúraszerűen ajánlott igénybe venni.

Gépi nyirokmasszázs

A nem megfelelő nyirokkeringés különböző problémák okozója lehet: a narancsbőr, cellulit, ödéma és a visszérbetegségek. A kezelés során a testre mandzsettákat raknak, amelyeket levegőtömlők kapcsolják össze az alapgéppel. Az alapgép levegőt pumpál a mandzsettákba, ezáltal nyomáshullámok keletkeznek, melyek a lábfejtől kiindulva egészen a csípőnkig hömpölyögnek. A hullámok erőssége, intenzitása, percenkénti számuk, hőfokuk periodikus és azokat kézzel is lehet szabályozni.

Hypoxytréning

Egy tojás alakú készülékben, mely deréktól lefelé zárt kell biciklizni, ez lehet ülő vagy fekvő. A fekvő módszer hatékonyabb, mivel háton fekvő kell biciklizni, így erősíti a hasfalat is. A hypoxitréning edzés lényege a készülék mélynyomásos-vákumos technológiájára épül. A vákuum fokozza a vérkeringést és a nyirokkeringést, a mozgás általi többlet oxigén a kötőszövet sejtjeihez jutva pedig égeti a zsírt, így a kötőszövetekben lerakódott zsír, és méreganyagok távoznak a szervezetből. A hypoxytréning hatékony a narancsbőr kezelésében is.

Vákumos nyirokmasszázs

A kézi nyirokmasszás speciális formája, mivel a kezelés során egy üvegből készült, harang formában végződő szívócsövet úgynevezett köpölyözőt helyeznek a kezelendő felületre. A harangban egy folyamatos vagy pulzáló vákum keletkezik, melynek erőssége szabályozható. A vákum beszippantja a bőrt és vele együtt a bőr alatti zsírsejteket, melyeket széttördeli, és kiszippantja az ott elraktározódott méreganyagokat. A kezelés által fokozódik a nyirokkeringés, így a szétrobbantott zsírsejtek, és a fellazított méreganyagok a már fokozottan működő nyirokrendszer segítségével könnyebben kiürül a szervezetből. Méregtelenítés és salaktalanítás idején is fokozhatjuk az eredményességet ezzel a technikával.

A kúra/kezelések során fontos a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás, ezáltal a salakanyagok gyorsabban távoznak a szervezetből, az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás.

Termalfurdok.com / Itthon.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.