Terjednek a gerilla jakuzzik Budapesten

A Gellért fürdő termálvíz kifolyójánál épített gerilla jakuzzihoz hasonló kis fürdőhelyek jelentek meg a Duna pesti oldalán is.

A Szent Gellért Gyógyfürdő Dunába ömlő termálvizes csatornájánál kiépített free jakuzzi és közösségi tér kialakítása, újabb gerilla jakuzzik kialakítására sarkallják Budapest lakóit.
A gerilla jakuzzik a gyógyfürdőkből a Dunába ömlő felesleges termálvízre épülnek. A pár évvel ezelőtt debütált Gellért-térnél található KIFOLYÓ, nem csak jakuzziként, hanem közösségi térként is funkcionál, ahol a BME Beton kurzusának hallgatói padokat, grillezőket alakítottak ki a fürdőhely mellé.
Egyelőre még naturálisabb formájukban, de már az emberi kéz által kiépített természetes jakuzzik, az idén megjelentek a Duna pesti oldalán is.

A kisebbiket az ELMŰ sporttelepéhez tartozó fürdőnél, a nagyobbikat a Duna Aréna felesleges termálvízét kiengedő csatornánál alakították ki, teret nyújtva egy kis szabadtéri wellnessezéshez.

Duna Aréna gerilla jakuzzi (Fotó: termalfurdok.com)

 

Duna Aréna gerilla jakuzzi (Fotó: termalfurdok.com)

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.