Harkányi Gyógyfürdő téli élményfürdő látványterv

Téli élményfürdőzésre alkalmas medence épül a Harkányi Gyógyfürdőben

A Harkányi Gyógyfürdő többlépcsős fejlesztésének részeként jelenleg a hármas medencecsarnok rekonstrukciója zajlik, melynek során a korábbi termálmedencét, azaz az úgynevezett hármas medencét újra fedetté alakítják és egy téli élményfürdőzésre alkalmas részleget alakítanak ki. Szombat délután a bokrétaünnepet is megtartották – írja a bama.hu.

A most zajló hármas medencecsarnok rekonstrukció során két – egy szabadtéri és egy fedett – medence kialakítása valósul meg, hogy a vendégek számára a téli hónapokban is elérhetővé váljon az élményfürdőzés. A “téli strandolást” szolgáló beruházással számos wellness és élményelem, mint beltéri csúszdák, sodrófolyosó, mászófal, pezsgőfürdő, nyakzuhanyok és hidromasszázs fülke létesül.

harkányi-gyógy-é-strandfürdő-téli-élményfürdő-építés
Harkány, 2020. június 20.
A Harkányi Gyógy- és Strandfürdõ épülõ új, III-as számú medencecsarnoka 2020. június 20-án. Ezen a napon tartották az épület bokrétaünnepét.
MTI/Sóki Tamás

Az egész projektet tekintve, a hármas medencecsarnok rekonstrukciója ebben a hónapban a 60 százalékos készültséget érte el. A most épülő medencecsarnokot várhatóan 2021. szeptemberében adják át, így a nyári strand zárásával nyitna a téli élményfürdő.

A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő fejlesztési terveinek megvalósítására a fürdőváros önkormányzata a kormány 2018 decemberében hozott határozatával összesen 3,820 milliárd forint támogatást kapott. Ebből az összegből a határozat szerint több mint 3,3 milliárd forintot infrastrukturális beruházásra, a fennmaradó 454 millió forintot pedig további beruházások előkészítésére, tervek, tanulmányok elkészítésére fordíthatott.

Harkányi fürdő téli élményfürdő látványterv
Látványterv az új részlegről

A támogatásból a hármas medencecsarnok jelenleg zajló rekonstrukciója és egy kültéri gyermekvilág kialakítása készülhet el. Ez utóbbit várhatóan jövő év végén kezdhetik építeni a közbeszerzési eljárás lefolytatása után. A beltéri gyermekvilág és gyermekmedence mellé, a csúszdák felé félkör alakban tervezik öt medencével, és összesen mintegy 550 négyzetméternyi vízfelülettel. Emellett egy új gyógyászati szárnynak és egy 50 méteres fedett sportuszodának a tanulmánya, illetve egy hullámmedence, új főbejárat, mediterrán medence, valamint új kabin-és pavilonsor kiviteli tervei készülnek el.

Forrás: bama.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.