Szicilia Messina strand

Szicília legszebb strandjai

Szicília Olaszország legnagyobb szigete, partjait három tenger öleli körbe. Az azúrkék tenger és Európa legnagyobb működő vulkánja az Etna pazar látványt nyújt. A sziget nemcsak természeti szépségekben, de történelmi látványosságokban is gazdag. Tengerpartján mediterrán növények pálmák, kaktuszok és leanderek pompáznak. Varázslatos strandjai felejthetetlen élményt nyújtanak az ide látogató turistáknak.


Messina

A sziget egyik legnagyobb városa igen népszerű az utazók körében. Messinában minden megtalálható a tökéletes nyaraláshoz, csodálatos tengerparti szakaszok várják a fürdőzni és napozni vágyókat.

Szicilia Messina

 

Cefalu

Cefalu a sziget legrégebbi városa, a turisták egyik kedvence. A varázslatos városkában több római kori fürdő található. A sziget legszebb strandja a Kalura Beach. A keskeny homokos partszakasz egyike a legismertebb, és leglátogatottabb strandoknak.

Mondello Lido

A Mondello Lido Palermoban található, a turisták mellett a város lakossága is ide jár strandolni a nyári hőségben. A strand fehér homokos, a víz pedig kristálytiszta. A part mindig tele van fürdőző és napozó emberekkel.

szicilia Cefalu

Pozzallo

A romantikus halásztelepülés strandja szintén népszerű. Az aranyszínű homokos part Szicília délkeleti részén található. Kikötőjéből komppal Málta szigetére, Vallettába lehet eljutni.

Sciacca

Sciacca térsége a feltörő termálvizei és gyógyfürdői miatt ismert, sokan érkeznek ide külföldről is.

szicilia Marsala

Marsala

Marsala gyönyörű tengerpartja szintén népszerű nyaralóhely. A 14 kilométer hosszú strandja elnyerte a „Kék Zászló” díjat. Nyaranta színes események fogadják a látogatókat, a város védőszentjeinek és Garibaldi emlékére fesztiválokat, és jazz koncerteket rendeznek.

Mortelle

A Mortelle Szicília északkeleti részében található Messinától 12 kilométer távolságra. A hosszú homokos partszakasz strandja a Lido dei Tirreno egyike a legszebb, és legjobban felszerelt strandoknak.

szicilia Spiaggia Sabbie Nere

Spiaggia Sabbie Nere (Vulcano)

A Szicília egyik különlegessége a Spiaggia Sabbie Nere, ahol a megszokott aranyszínű homoktól eltérően fekete homokos partszakasz található. A sötét homok a nyári hőségben jobban felmelegszik. A Vulcano szigetén található strandra komppal lehet átjutni.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.