Miskolctapolca Barlangfürdő

Száraz lábas túra a miskolctapolcai barlangfürdőben

Felújítási munkálatok kezdődnek a miskolctapolcai barlangfürdőben. E miatt január 22-től február 1-jéig zárva tart a fürdő, valamint annak gyógyászati részlege és a barlang aquaterápia részleg is. A fürdő legközelebb február 2-án, pénteken újranyit. Érdekesség viszont, hogy a karbantartási időszakban úgynevezett száraz lábas túrán lehet bejárni a barlangot – derült ki az M1 délutáni műsorából.

A barlangfürdő éves karbantartási munkálatai során átvizsgálják a gépészeti berendezéseket, javítják a szivattyúkat, ellenőrzik a csempézést és fugázást. Kiemelten fontos munkálatokat végeznek alpinisták segítségével, akik ellenőrzik a barlang kőzetének állékonyságát és stabilitását – mondta el Scheitzner Beáta, a barlangfürdő fürdőigazgatója. Hozzátette, a gyógyászati részleg is megújul, ott főként festési munkálatokat végeznek, de új masszázságyakat is kipróbálhatnak majd a látogatók a fürdő nyitása után.

A fürdőigazgató elmondta, aki mégsem tud elszakadni a fürdőtől, annak lehetősége van száraz lábbal, bakancsos túrán részt venni január 27-én és 28-án. A séta közben a vendégek bejárhatják és megtekinthetik a „színfalak” mögött az egyedülálló, rejtélyes, természet alkotta barlangi járatokat.

A látogatók a körülbelül 45 perces időtartamú túrán megnézhetik a barlangfürdő forrásait, a kazánok és csövek rejtett világát, és képet kaphatnak a fürdő üzemeltetéséről, valamint a nagyközönség elől elzárt, még befejezetlen barlangi járatok is megtekinthetik.

Bővebb információt a túráról ide kattintva érhet el.

Forrás: hirado.hu / http://barlangfurdo.hu

Fotó: MTI / Komka Péter

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.