Santa Ponsa

Santa Ponsa

Santa Ponsa egyike a legnépszerűbb mallorcai üdülőhelyeknek, de számos természeti és történelmi látványossággal rendelkezik, amelyek kiemelik az egyedi jellegét. A sziget délnyugati felén lévő Santa Ponsa-ban szabadidős tevékenységek gazdag választéka található, emellett hotelek, luxusingatlanok, éttermek, kávézók is egymást érik a településen.

A város a repülőtértől autóval fél óra alatt érhető el, de tömegközlekedéssel is megközelíthető nagyjából 1 órás utazással. Santa Ponsa-t a nyári hónapokban és a szeptemberi ünnepségek idején sokan keresik fel.

A település központját pompás látványú erdővel gazdagon borított hegyek határolják. A golfozás igen kedvelt szabadidős tevékenység Mallorca szerte, mivel a sziget mérsékelt mediterrán éghajlata egészében ideális feltételeket biztosít. A szigeten, és Santa Ponsa városában is kiváló 18 lyukas pályák találhatóak, a legtöbbjük elismert építészek munkái.

Santa Ponsa

A sziget délnyugati fele változatos természeti adottságokkal rendelkezik, amely vonzerővel bír a Mallorcára látogató turisták körében. A tipikus tengerparti fürdőzés mellett az aktív pihenéshez is kedvezőek a feltételek. A kristálytiszta vízű öblök mentén a pezsgő üdülőtelepülések mellett a sziget hegyi falvai kellemes kirándulási lehetőséget kínálnak, számos túraútvonal indul a Tramuntana hegyek irányába.

Santa Ponsa strandjai

 Santa Ponsa 2 homokos stranddal rendelkezik, amelyek a település fő vonzereje. Az egyik kisebb a másik pedig nagyobb kiterjedésű. A strandok jól felszerelek, a tengerparti nyaralás nélkülözhetetlen kellékei megtalálhatóak. A partszakasz kifejezetten ajánlható kisgyermekes családok számára, amely egy védett öblön keresztül húzódik végig. A gyermekek részére külön játszóterek vannak kialakítva.

A vízisoprtok kedvelői számára is kitűnő lehetőségek adottak a vitorlázáshoz, a szörfözésre, és a búvárkodásra.

Santa Ponsa Beach

Santa Ponsa történelme és kultúrája

A város jelentős történelmi múlttal rendelkezik, amely Mallorca életét befolyásolta. Santa Ponsa kikötőjébe érkezett 1229-ben Jaume I király, hogy visszahódítsa a szigetet a móroktól. Erről az eseményről minden évben egy izgalmas fieszta keretében megemlékeznek. A Festes del Rei en Jaume a Mallorca szerte ünnepelt, az „óriások felvonulásából”, a „tűz éjszakája” hangulatos rendezvényről ismert. A városban emellett a római és a mór megszállás régészeti emlékei is megtalálhatóak.

Napjainkban a várost az ideérkező turisták sokfélesége jellemzi, épületei nagy része a turizmus igényeinek kielégítését szolgálják. Santa Ponsa szélső városrészei jórészt luxus épületekből áll.

A Nova Santa Ponsa híres a golfról, a város körül védett zöld terület található Calviá településen, és csodálatos panoráma nyílik a Galatzó-hegy csúcsára.

A turisták a városban butikok, ajándéküzletek nagy választékát találják, és szombatonként piac is működik.

Santa Ponsa Mallorca

A közeli Polígono Son Bugadelles sport és szabadidőközpont, amely igen népszerű még a sziget távolabbi részéről érkezők körében is.

Kirándulás a közelben

Érdemes kirándulást tervezni a közeli hegyekbe, a Galatzó Természetvédelmi Parkban számos vízesés látható, függőhidakon lehet átkelni, és különböző hegymászó falakat építettek ki. A parkban gyakran láthatók medvék és pávák is.

 A parkot körbeölelő völgyben fekszik Puigpunyent városka, amelyben vidékies villák és rezidenciák mellett nagy számban találhatóak luxus kialakítású vidéki kastélyok. Igen népszerű a turisták körében, hiszen a környéken a luxus életmód nyújtotta kényelem párosul a tradicionális hegyvidékies életérzéssel.

 A kis hegyi település Galilea, 460 méterrel a tengerszint felett nevezetes a szabadon járkáló hegyi kecskékről, amelyek a nyakuk körül egy kolompot viselnek. A vidéki Mallorca iránti érdeklődőknek érdemes a környékre kirándulást tervezni, hiszen a vad szépségekben bővelkedő környék már a 18. században is jelentős települések közé tartozott, a templomát 1800-as évek elején építették.

A Santa Ponsa közelében, húsz perces autózásra a sziget délnyugati részén fekszik Andratx városa, amelyet rómaiak alapítottak, megtekinthető a városháza mellett a Son Mas palotája, és a kis botanikus kertje.

A kalóztámadások igen gyakoriak voltak a szigeten, ezért már az 1500-as években számos őrtornyot (torrest) építettek, ezekből a tornyokból jó pár ma is látható Andratx és Calviá településeken, ahová kellemes túraútvonal vezet.

Népszerű a Sa Dragonera-sziget, de a legfelkapottabb látványosságok közé a Port Adriano kikötője tartozik, ahol számos híresség fordul meg.

Sokan keresik fel Puerto Portals-t ahol szintén található egy látványos kikötő, emellett rekreácisós szabadidő központ is egyben.

Santa Ponsa szállás

 

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.