úszás

Pillangóként repülte át a pályát az úszó

Idén a nyári fürdőzéssel eltöltött órák mellett az úszó világbajnokságon résztvevő magyar úszókért is izgulhatunk. Akár élőben is van lehetőség a szurkolásra hiszen a FINA és a Magyar Úszó Szövetség szervezésében idén Magyarországon kerül sor a versenyekre a Duna Arénában. Már június 18.-án megkezdődtek a versenyek és egészen július 3.-áig tartanak. A https://xn--betbnuszkd-jbbf.com/bet365-velemeny/ sportszekcióban további érdekességek találhatóak mind úszás mind egyéb sportokkal kapcsolatban, valamint élő közvetítések is elérhetőek.

Azt már büszkén állíthatjuk, hogy a magyarok idén se érkeznek haza sikerek nélkül. Sőt, az összes magyar elődöntős boldogan vette az irányt a fináléba. Köztük volt Molnár Dóra is, aki 7.legjobb időt úszott és ezzel finalista 200 háton, Szabó Szebasztián pedig egyéni csúcsot állított fel és így 7. legjobb időt ért el ezzel finalista 50 gyorson. Ezt követően a döntőben a magyarok ismét megmutatták, hogy milyen fából faragták őket. A férfi 4×200 gyorsváltón Németh Andor, Holló Balázs, Milák Kristóf, Márton Richárd 5. helyezést ért el. 200 háton Telegdy Ádám 1:56,91-es idővel hatodik; Kovács Benedek pedig 1:58,52-es idővel nyolcadik helyen végzett. Bár tény hogy az elődöntőben sikerült időnél rosszabbat úsztak mégis elmondhatjuk hogy ügyesen vették az akadályokat és persze a döntőbe se véletlenül kerültek be. Azonban az izgalmakat igazán Milák Kristóf versenyzése fokozta az idei mezőnyben. A fiatal csupán 22 éves versenyző már a 2021-es Európai bajnokságon is megvillantotta tehetségét amikor is 200 méter pillangóúszásban új Európai bajnok csúcsot felállítva aranyérmet szerzett. Majd a tokiói olimpián új olimpiai rekorddal 200 méteres pillangóúszásban olimpiai bajnok lett emellé még szerzett egy ezüst érmet is 100 méteres pillangóúszásban. Érthetően Milák szerette volna folytatni ezt a rekord-és csúcsdöntő sorozatot, amit sikerült is végbe vinnie mégis egy interjúban csalódottságát fejezte ki “Borzasztó, szégyen, nagyon rossz, ebben most csak ennyi volt”. Bár az ifjú sportoló nem volt elégedett az 50,14-es idejével ugyanis tervei szerint 50 másodperc alatt szerette volna megtenni a 100 méteres pillangóúszást mégis dagadhat a magyarok melle a büszkeségtől hiszen Milák 100 méteres és 200 méteres pillangóúszásban is aranyérmet tudott szerezni. Az pedig, hogy mennyi ambíció van a fiatal úszóban még jobb eredmények elérésével kapcsolatban csak további örömet okozhat számunkra. Milák Kristóf háláját a magyar szurkolók felé saját instagram profilján is kifejezte “Büszkeséggel tölt el, hogy egyetlen országnak sincs ilyen szurkolótábora!”.

Előretörtek az Ausztrálok és Amerikaiak

A női döntő még tart és egyenlőre ezen az oldalon inkább külföldi sikerekről beszélhetünk, azok közül is főként Amerikai és Ausztrál győzelmekről. A 400 méteres gyorsúszásban amerikai Leah Smith harmadik helyen végzett; Summer McIntosh kanadai második helyen; Katie Ledecky, szintén amerikai, szerezte meg az aranyérmet. A 4×100 méteres gyorsváltóban Amerika harmadik, Kanada második, Ausztrália pedig első helyezést ért el. A 100 méteres pillangóúszásban már Kína is fellépett a dobogó fokra, hiszen harmadik helyezést sikerült elérnie; Franciaország ezüstérmet szerzett; Amerika pedig ismét tündököl hiszen ebben a versenyszámban is aranyérmet szerzett. Egyébként a férfi oldalon sincs mire panaszkodni az Ausztráloknak, hiszen Zack Stubblety-Cook 200 méteres mellúszásban győzedelmeskedett és ezzel megszerezte Ausztrália számára történetének első aranyát ebben a számban. Kétségtelen, hogy az Európán kívüliek idén különösen jól szerepeltek, azonban Léon Marchand is jelentős sikereket ért el Franciaország számára. Mint például a 200 méteres vegyesúszásban és a 400 méteres vegyesúszásban, hiszen mindkét versenyszámban Marchandnak sikerült bezsebelni az aranyérmet.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.