Balatonboglári Platán Strand

Öt kiváló szabadstrand a Balaton déli partján

A Balaton déli partján számos kiépített szabadstrand található, ahol ingyenesen, mégis kulturált körülmények között strandolhat, pihenhet a család.

A legfelkapottabb a balatonboglári Platán szabadstrand, amely a legjobb balatoni strandok minősítésében is előkelő helyen áll. Népszerű még a siófoki Aranypart is, különösen a kisgyermekes családok körében. A Balatonföldváron található Kutyabarát strandot a négylábú kedvenc is élvezi, de az oltási könyvét ne felejtsük el magunkkal vinni!

A válogatásunkban megtalálhatók a népszerű és felkapott strandok is, azonban a csendes és nyugalmas kikapcsolódásra vágyók is megtalálják a számításukat.

Balatonboglár – Platán strand

A balatonboglári Platán strand nemcsak legjobb ingyenes strand, de a balatoni strandok között is a legjobbak közé tartozik: a Kék Hullám strandminősítés alapján az ötcsillagos minősítést is elnyerte. A Szentmihályi utcában található közel 600 méteres partszakaszon az árnyas napozóhelyek mellett sétányok, sportpályák váltakoznak. Méltán népszerű a gyermekes családok körében, hiszen az ingyenes Balaton játszótér mellett a Buborék Élményfürdő izgalmas kikapcsolódást kínál. Élménycsúszdák, szárazföldi és vízijátékok, pancsoló található a különböző korosztálynak. Vásárolható csak csúszdajegy, azonban a belépőjegy megvásárlásával korlátlan számú belépés és szolgáltatás használat biztosított.

Balatonvilágos – Alsóréti szabadstrand

A déli part első települése Balatonvilágos, amely Balatonaligát is magába foglalja. A környék igen népszerű, mivel homokos a medre, és sekély a vízmélységét az úszni nem tudók is több száz méteren biztonságban élvezhetik. A szabadstrand a balatonaligai vasútállomás felől a Zrínyi utca felé haladva érhető el. A víz a nádason átvezető stégen keresztül, és egy köves lassan mélyülő köves lejárón közelíthető meg. A standon büfé, mosdó, WC, és zuhanyzó található. A szabadstrandon nem csak a lombos fák, de a fölötte magasodó ikonikus magaspart is árnyékot biztosít a délelőtt folyamán.

Balatonőszöd – Ligetes strand

Balatonőszöd Balatonszárszó és Balatonszemes között található. Habár a part egy része lezárt, a jelenleg nyitott fás-ligetes területen található a település parti sétánya és a szabadstrand is, amely a 7-es főútról letérve a kormányüdülő mellett található. A nyugalmas és gondozott partszakasz előnye még a jó meder és a tiszta víz, amely ideális fürdőzésre és vízisportokra, különösen az éjszakai kivilágításban idilli. A parton játszótér, vízibicikli kölcsönző, sportpályák, büfék és kihelyezett wc-k találhatók.

Siófok – Aranypart

Siófok tizenhét kilométer hosszan húzódó partszakasza mentén a fizetős strandok mellett ingyenes strandok is találhatók. Az ikonikus Aranypart egészen a város közepétől a Szabadi Fürdőtelepig tart. A kisgyermekes családok körében is igen felkapott, köszönhetően a homokos plázs résznek, a gyorsan melegedő sekély víznek, valamint a közelmúltban elkészült játszótérnek- kifejezetten aprók számára. A hosszú partszakaszon ápolt zöldfelületek váltakoznak, ugyanakkor az öltözőparavánok,  és a vizesblokkok is komfortos kikapcsolódást biztosítanak. A sportolási és kölcsönzési lehetőségek mellett éttermek és büfék gazdag kínálata is elérhető.

Balatonföldvár – Kutyabarát fürdőhely

A fonyódi mellett a balatonföldvári Kutyabarát fürdőhely is egyre több látogatót vonz, hiszen a Balaton legárnyasabb kutyabarát fürdőhelyén lehetőség van a közös strandolásra. Csak rendszeresen oltott, és féreghajtott állatok számára engedélyezett a terület használata. A víz meglehetősen gyorsan mélyül, azonban kutyák vízbejutását egy rámpa segíti. A sekély part menti részen lehetőség van akár labdázásra, futkározásra. A hatalmas területen kutya illemhely is kialakításra került.

Címlapfotó: Balatonboglári Platán Strand

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.