Termál fürdő

Ősztől már lehet fürdőzni Bábolnán!

Bábolnán kitakart munkaterületek és nagy munkagépek mozgása jelzi, hogy nagy erőkkel halad a település szabadidőparkjának és a termálfürdőnek a megépítése. A tervek szerint a fürdő fedett részlege ősztől, a strand pedig jövő tavasztól lesz használható a fürdőzni vágyók számára.

A Bábolnán olaj keresés közben akadtak a 38 és 52 fokos termál vízre, amiből később az egyiket hivatalosan gyógyvízzé nyilvánították.

Az Európai Uniós és önkormányzati forrásokból megvalósuló projekt az egykori téglavető területére a termálvíz forrásától távolabb épül meg. Az ezidáig hasznosítatlan területen található tavakat rendbe teszik, futópályát, teniszpályát, funkcionális edzőparkot, erdei tornapályát, bmx parkot és szálláshellyel egybeépített csónakházat alakítanak ki.

A szabadidőpark mellé épül az egész évben nyitva tartó fürdő, ami télen 2 gyógy- és 1 termál medencével, kiszolgálóegységekkel és szaunarészleggel működik majd. Nyáron három strandmedence és több sportolásra alkalmas terület válik elérhetővé.Bábolnai strand és termáfürdő
A télen 250-300, nyáron 500-600 fő befogadóképességű fürdő elektromos energia és hőellátását, részben egy metángázos kis erőmű fogja biztosítani.

A már folyamatban lévő munkálatok során vették észre, hogy a víz metángázt tartalmaz, amit energiatermeléshez lehet hasznosítani. A vízből leválasztott metángázt alakítja át a kis erőmű elektromos és hőenergiává, amit a fürdő komplexum üzemeltetésére fognak visszahasznosítani.

A fürdő építését egy debreceni családi vállalkozás a Cívis Légtechnika Épületgépészeti Kft. 1 milliárd 810 forintért építi meg.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.