sárospataki Végardó Fürdő

Nyitnak a borsodi fürdők

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében hat olyan fürdő van ahol termál- vagy gyógyvízzel feltöltött medencék vannak. A komplexumok egy része azonban tavaly ősszel a megemelkedett üzemeltetési költségek miatt részleges bezárásra kényszerült. Az általában március végén és április elején tartott karbantartási munkákat követően viszont a vármegye összes fürdőjében várják a vendégeket – írja a boon.hu.

Mezőkövesden újranyitják a fedett élményfürdőt, melyet október 17-én zárták be a drasztikusan megemelkedett energiaárak miatt. A Zsóry Gyógyfürdőbe látogatók a tavaszi szünetben már használhatják a fedett élményfürdőt és az uszodát, egészen pontosan április 6-tól. Mindemellett a szabadtéri élménymedence is üzemel.

Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő húsvéti ünnepi nyitvatartással várja a vendégeket április 6. és 11. között. Ebben a komplexumban nem zártak be a téli hónapokban sem. A kültéri termál medencék és a fedett élménymedence, illetve szaunavilág a továbbiakban is használható.

A Tiszaújváros Gyógy- és Élményfürdőben az iskolai szünet utánra ütemezték a tavaszi karbantartást. 2023. április 12–21. között zárva lesz a fedett gyógyfürdő, a kültéri kalandmedence pedig eredetileg is csak május végén nyit.

Mezőcsáti Termálfürdőben szezonon kívül a szabadtéri ikermedence és a beltéri gyógymedence áll a fürdőzők rendelkezésére. Ez a téli hónapokban is így volt.

Végardó Fürdőben Sárospatakon, minden helyreállítás megtörtént azóta, hogy a viharos szél megrongálta a fedést az úszó- és tanmedencén. Február 16-tól a korábban megszokott rend szerint fogadják a fürdőzőket. A termál medence a fürdő legmelegebb vízű medencéje, amely most is üzemel.

Címlapkép: Sárospataki Végardó Fürdő

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.