fürdőzők strand

Nyit a Körös-parti szabadstrand Kunszentmártonban

Megnyílik a Körös-parti szabadstrand Kunszentmártonban a tervek szerint június második felétől – közölte a mintegy nyolcezer lakosú Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere az MTI-vel.

Wenner-Várkonyi Attila elmondta: a korábbi, kedvelt szabadstrand helyén évekkel ezelőtt kishajókikötő létesült, ezért most új területet jelöltek ki a fürdőzésre a jogszabályi előírásoknak megfelelően százméteres távolságban a kikötőtől.

Közlése szerint a legutóbbi képviselő-testületi ülésen döntöttek a zöldfelület-kezelésről, a rágcsálóirtásról, homokföveny terítéséről, padok és öltözők létesítéséről a területen.

Kitért arra is, Kunszentmárton túrahajó-útvonalon, a nyári időszakban általában egy-két éjszakát sátorozással töltenek a túrázók a településen. A helybélieken kívül várhatóan ők is használják majd a strandot – jegyezte meg a polgármester.

A nyitás után nem hivatalos szabadstrandként üzemel majd, ahol mindenki saját felelősségére ugorhat a vízbe.

MTI / termalfurdok.com

Fotó: MTI-Czeglédi zsolt

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.