balaton

Nem várható el, hogy mindenhol legyen a Balatonnál szabadstrand

A Balatoni Turizmus Szövetség elnöke úgy véli, nem oktalan mód lettek a szabadstrandok fizetőssé alakítva, hanem egész egyszerűen fejlődtek a szolgáltatások, ami a fenntarthatóság miatt magával hozta a változást.


A Balatoni Turizmus Szövetség elnöke szerint reális, hogy a magyar tenger partján másfélszer annyi szabadstrand van, mint ahány önkormányzat, még ha az eloszlás nem is egyenletes.

A Balatontipp gyűjtése szerint jelenleg 64 szabadstrand található a magyar tenger körül, ami Hoffmann Henrik szerint elegendő lehet, hogy mindenki megtalálja a maga számára szimpatikusat, ha ilyenre vágyik. Tekintve, hogy nagyjából negyven vízparttal rendelkező önkormányzat van a Balatonon, így ez a szám arra enged következtetni, hogy szinte valamennyi településen igénybe lehet venni szabadstrandot, tette hozzá.

A Balatoni Turizmus Szövetség elnöke szerint fontos látni, hogy a spanyol Riviérától a franciáig, vagy akár a Garda-tó esetében, tehát ha bármilyen más külföldi desztinációval állítjuk is szembe a Balatont, mindenhol vannak olyan települések, amelyek szolgáltatása magasabban pozicionáltak, ebből következően fizetősek, ahogyan mindenhol vannak alacsonyabban pozicionáltak is, amik pedig ingyenesek.

Ezért szerinte nem feltétlenül szabad olyan elvárás támasztani a teljes Balatonnal kapcsolatosan, hogy mindenhol legyen szabadstrand, hiszen vérmérséklet és pénztárca tekintetében más üdülőhelyeken is, így a Balatonnál is eloszlik a tömeg, „a zsák megtalálja a foltját, ha úgy tetszik”. Magyarán mindenki megtalálja azt a fajta szolgáltatást, ami neki tetszik, vagy esetleg meg tudja engedni magának – fogalmazott.

Hoffmann Henrik az elmúlt évek változásaival kapcsolatban emlékeztetett, a Magyar Turisztikai Ügynökségnek volt több olyan pályázata is, amely egyik oldalról a fizetős strandoknak, a másik oldalról pedig a szabadstrandoknak a szolgáltatásfejlesztését célozta. Ezeken pedig szinte valamennyi balatoni település nyert, és fejlesztett is. Tehát a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke úgy véli, nem oktalan mód lettek a szabadstrandok fizetőssé alakítva, hanem egész egyszerűen fejlődtek a szolgáltatások, ami a fenntarthatóság miatt magával hozta a változást.

Forrás: Infostart / InfoRádió

Címlapkép: MTI/Bodnár Boglárka

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.