Négyévszakos fürdővé vált a felújított gyulai fürdő

Csaknem 1,2 milliárd forintos uniós támogatásból megújult a Gyulai Várfürdő, az új élményfürdő, az AquaPalota megnyitásával a létesítmény négyévszakos fürdővé vált.

Görgényi Ernő polgármester a komplexum avatóján hangsúlyozta: ezzel nemcsak 21 új munkahelyet teremtettek, de tovább ösztönzik a turizmust is. Ez pedig a munkahelyek megőrzését jelentheti a szállásadók számára is, sőt, akár további munkahely-teremtéssel járhat.

Az ünnepségen Csepreghy Nándor fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta, bátorság és tettrekészség kellett ahhoz, hogy a város belevágjon egy Magyarországon példát ritkító fejlesztésbe. Gyula ebben az uniós ciklusban megragadta a lehetőségeket, hatékonyan hívta le az uniós forrásokat. Azt is bejelentette, a múlt héten döntött a kormány arról, hogy a gyulai várfürdőben levő mintegy 40 millió forintnyi tulajdonrészét a városnak ajándékozza.

A Gyulai Várfürdőben uniós támogatással, csaknem 1,2 milliárd forintból új, fedett élménykomplexumot alakítottak ki. Az intézmány tájékoztatása szerint korábban a fürdő sokat küzdött a szezonalitás jelenségével, de az új családi élményfürdő, az AquaPalota jelentősen csökkentheti a vendégszám ingadozását.

A már meglévő szolgáltatások – gyógyfürdő, strand, wellness- és szaunapark, masszázsszalon – mellett az AquaPalotában 6300 négyzetméteren majdnem 900 négyzetméternyi vízfelülettel öt új medence áll a fürdőzők rendelkezésére. Az élményfürdőben van sodrófolyosó, állómasszázsok, fekvőmasszázsok, víz alatti masszázs, gejzírek, buzgárok, nyakzuhanyok, vízfüggönyök mellett családi csúszda, pezsgőpad és – a Magyarországon egyedülálló – felfelé tartó csúszda is.

mti / fotó: gyulaihirlap.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.