Copacabana beach rio de janeiro

Mobilos helyfoglalással lehet újra strandolni Rio de Janeiróban

Rio de Janeiro polgármestere bejelentette, hogy újra engedélyezi a tartózkodást a város világhírű strandjain, ha a járványügyi szabályoknak megfelelő távolságban helyezkednek el a strandolók, helyüket mobil alkalmazáson keresztül is foglalhatják.

Szalagokkal választják el egymástól a helyeket a strandokon, ahol a látogatók kis csoportjai elhelyezkedhetnek – mondta Marcelo Crivella polgármester egy hétfő esti élő közvetítésben a közösségi médiában.

A helyek 30 százalékát mobilon lehetne lefoglalni, a további 70 százalékukat az érkezés sorrendjében kaphatják a látogatók.

Crivella júliusban azt jelentette be, hogy akkor lehet legközelebb a város strandjain tartózkodni, ha meglesz az új koronavírus okozta Covid–19 betegség elleni védőoltás.

Nemrég újra engedélyezték a tengerben fürdést és a csapatsportokat a strandokon. Rio élete nagyrészt a szabadban zajlik, különösen a hétvégeken nehéz a cariocákat, vagyis a rióiakat rávenni, hogy maradjanak otthon. Ilyenkor szokás szerint a strandokat és a bárokat özönlik el.

Brazília a világjárvány második leginkább sújtott országa az Egyesült Államok után, már több mint hárommillióan fertőződtek meg és több mint százezren haltak meg a Covid–19 következtében.

Rio de Janeiro állam hivatalos adatai alapján a városban hétfőig 74 674-en kapták el a fertőzést, 8622 páciens hunyt el.

MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.