bőrönd

Milyen bőröndöt válasszak repüléshez?

Amikor az ember utazik, szinte mindig kihívás megtalálni az optimális méretű táskát, amibe minden szükséges cucca befér. Ha azonban repülővel utazol, még egy fokkal nehezebb lehet a dolgod, itt ugyanis vannak megkötések arra vonatkozóan, hogy mennyi és mekkora csomaggal szállhatsz fel a gépre. Vajon milyen bőröndöt érdemes választani egy repülőúthoz?

Nézd meg a légitársaság követelményeit!

Ha eddig még nem repültél, jó támpont lehet, ha megnézed a légitársaság oldalán a csomagokra vonatkozó szabályozásokat. Általában elmondható, hogy egy kézi poggyászod lehet, ami mehet veled a fedélzetre, a nagy bőröndöt ugyanakkor fel kell adni, és a raktérbe kerül. A WizzAir esetében némi plusz költségen lehetőség van egy további kézi poggyászt is az utastérbe vinni.

A feladott poggyászért mindenhol fizetni kell, míg a kézipoggyászból egy többnyire ingyenes, azaz a jegy ára tartalmazza. Ennek méretét és súlyát azonban igen szigorúan meghatározzák, már csak ezért is fontos, hogy járj utána az adott légitársaság szabályainak. Van, ahol rugalmasabbak, és 1-2 cm eltérést elnéznek, máshol azonban vasszigorral tartják be a szabályokat, és nem kerülhet az utastérbe nagyobb bőrönd.

Ha több utazásra is tervezel, érdemes több légitársaság oldalát is átböngészni, és a legszigorúbbhoz igazítani a bőröndválasztást.

Kemény vagy puha?

Bőröndökből lehet kapni puha fedelűeket és teljesen keményeket is. Felmerülhet a kérdés, hogy melyik a jobb egy repülős utazás során. Nos, a puha előnye, hogy valószínűleg több holmit tudsz belezsúfolni, hiszen valamennyit enged a fedél, van mozgástered. Ez nem tud eltörni, nem üt nagyot, szűk helyeken könnyebb átpréselni.

A kemény bőrönd ugyanakkor lényegesen strapabíróbb, hacsak nem éri nagyon nagy erőbehatás, nem fog eltörni. Nem mellékes az a tény sem, hogy a benne lévő holmiknak nagyobb védelmet tud nyújtani, egy törékeny, sérülékeny tárgy esetén például sokat számíthat, hogy nem nyomódik be véletlenül a fedél. A választás a tied, de érdemes az említett szempontokat mérlegelned.

Néhány további jó tanács:

  • Zárható bőröndöt vegyél! A feladott poggyászoddal a célállomásig nem találkozol, és bár a légitársaságok mindent megtesznek azért, hogy biztonságban legyen a cuccod, míg megérkezel, bármikor előfordulhat, hogy valaki kijátssza a rendszert. Nem árt, ha a cipzáron kívül azért más is van, ami védi a poggyászod tartalmát az illetéktelenektől, például egy számkódos zár. Nagyon sok bőröndön van ilyen, érdemes élni a lehetőséggel.
  • Gondold át, mekkorára van szükséged! Bár a feladott poggyász esetén elég nagy mozgástered van a méretet illetően, azért nem biztos, hogy érdemes akkora bőrönddel utazni, amibe a fél ház belefér, ha amúgy nincs ennyi cuccod. Arra is gondolni kell ugyanis, hogy mennyire kellemes egy indokolatlanul nagy bőrönddel verekedni a reptereken, illetve a továbbutazás során. Célszerűbb akkorát venni, amekkorát ki is használsz.
  • Figyelj a minőségre! A rossz minőségű bőrönd sok problémát okozhat utazás közben. Kinyílik, szakad, törik, ezzel persze veszélyeztetve a holmijaidat is. Inkább vegyél egy kicsit drágábbat, ami igazán jó minőségű, ugyanakkor megbízható! A CCC kínálatában online és offline is szuper bőröndökkel találkozhatsz!

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.