király fürdő

Mélyponton a budapesti fürdők, a Király fürdő felújítása is elmarad

A korábbi folyamatos bevételi rekordok után a koronavírus-járvány miatt mélyponton vannak a budapesti fürdők. A Király fürdő olyan lepusztult, hogy muszáj hozzányúlni, csakhogy most erre nem tudnak áldozni. A Gellért fürdő pedig 2021. december 31-ig üzemel – nyilatkozta a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. februárban kinevezett, új vezérigazgatója.

A korábbi folyamatos bevételi rekordok után a koronavírus-járvány miatt mélyponton vannak a budapesti fürdők. Az előző évi forgalom 40 százaléka lehet csak az idei, ami 3-4 milliárdos veszteséget jelent – mondta Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. új vezérigazgatója a Világgazdaságnak adott interjúban.

Az elmúlt években 20 milliárd forint értékű beruházást önerőből finanszírozó cégnél a likviditásmenedzselés lett volna az év kihívása a Covid-19 nélkül is. A cég a tervek szerint jobban nyitna a belföldi vendégek felé, bevinnék a fürdőbe a magánorvosi szolgáltatásokhoz kapcsolódó kezeléseket is.

Szűts Ildikó közölte, hogy a Király fürdő felújítása elmarad. A beruházás 3,5 milliárd forintos nagyságrendben szerepelt az előző vezetőség tervében. Ezt leállították, a fürdőt már nem is tudják megnyitni, mert 2018 óta nincs ÁNTSZ-engedélye. Olyan lepusztult, hogy muszáj hozzányúlni, csakhogy most erre nem tudnak áldozni – mondta.

A Gellért fürdő kapcsán a vezérigazgató elmondta, hogy tudomásuk szerint 2021. december 31-ig üzemel a hotel, ezért addig a fürdő is nyitva lesz.

Ez az időszak alkalmas a tervezésre, hogy miként kell egy ötcsillagos gyógyszállót és egy ahhoz tartozó ötcsillagos gyógyfürdőt kialakítani. Mindehhez a kapcsolódó forrásokat is meg kell találni. A fürdő megsüllyedt, évek óta alá van dúcolva, a gépészete elavult. Miután hajdan a Gellért szálló a fürdővel szimbiózisban épült, amikor a szálloda felújítása elkezdődik, a fürdőjének is napirendre kell kerülnie – közölte.

Világgazdaság / MTI

Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.