Megújult a karcagi fürdő

A felújítás 600 millió forintba került a karcagi gyógyfürdőben, ebből 291,5 millió forint uniós támogatás volt. A fürdő vizét 1999-ben nyilvánították gyógyvízzé, amit magas sótartalma egyedivé tesz. A mostani fejlesztés tartalmazza többek között a meglévő szabadtári gyógymedencék teljes felújítását, élményelemekkel való bővítését, az öltöző épületrész átalakítását, szolárium, szauna, merülő medence, konditerem és jakuzzi építését. Emellett korszerűsítették az úszómedencét, új termálmedencét alakítottak ki, a biztonságos gyógyvízellátásért új hévízkutat fúrtak, és felújították a bejárati épületet.

A megújult karcagi termálfürdő korszerűsített szabadtéri gyógymedencéje

2013-ban elkészült a gyógy I. és II. medence felújítása, melyben buzgár, nyakzuhany, dögönyöző és vízágy került kialakításra. Szintén 2013-ban készült el az új szabványméretű uszoda (25*18 m), tanuszoda, illetve kétterű termálmedence (élményelemekkel).

Az új gyermekmedence 2 térrel rendelkezik, melyből az egyik a csecsemők részére biztosít fürdőzési lehetőséget, a másik a 2 éven felüli gyermekek számára pancsolási, illetve vízhez szoktatási lehetőséget. A két medencetér között a térelválasztás színes betonoszlopokkal történik, az átjárhatóság megakadályozásával.

A medence a mai kor igényeinek megfelelő vízvisszaforgató rendszerrel, feszített víztükörrel került megépítésre.

Mindkét medencetérben korszerű játékelemek kerültek elhelyezésre: 2 db fóka, 2 db teknős, 1db bébi vízilófej, 1 db kiselefánt és 1db csúszda.

A medencéhez 2 db lábmosó, és 4 db zuhanyállás tartozik. A medencét színes térburkolati elemekből készített járda megépítése, állatfigurás ülőpadok, ivókút és szines árnyékoló tette teljessé.

A megújult karcagi termálfürdő gyermekmedencéje

forrás: termalfurdok.com / nkvizkft.hu
fotó: MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.