abádszalóki strand

Megújul nyárra a Tisza-tó legnagyobb strandja Abádszalókon

Teljesen új infrastruktúra, új kiszolgáló helységek, új büfék is épülnek a négyszáz millió forintos projekt keretein belül. S ha minden a tervek szerint alakul, 2019 nyarán már egy modern, látványosságnak sem utolsó szabad-vízi strand várja a vendégeket Abádszalókon.

A bontási munkák egy része még tavaly elkezdődött. A partra vezető út jobb oldaláról eltűntek a 30 éves bódék, a kiöregedett, veszélyessé vált fák, s helyükön már az új vendéglátó helyeket szerelik az elkészült alapzatokra.

– 80 millió forintot ástunk el a „föld alá”, de erre mindenképpen szükség volt a korszerű, stabil alapot biztosító infrastruktúra miatt. A többiből a föld felett építkezünk: készülnek a fapadlós sétányok, játszóterek, a büfék, az új, három pályás csúszda, és a városi rendezvénytér. A töltés tetején épülő, nyolcszögletű épületben pedig koktélbár, kávézó és panorámaterasz várja már idén nyáron az Abádszalókra érkező vendégeket. – sorolta a fejlesztéseket Balogh Gyula, Abádszalók polgármestere a gyereatiszatora.blog-nak.

Megduplázódik a vízparti homokos plázsok területe, színes strandbútorokkal egészülnek ki, és további mosdókat helyeznek el a vízparton. Az arculat lényeges eleme lesz az új színkombináció, mely Abádszalókot jelképezi türkiz-fehér-barna, tengerpartot idéző hangulatával. A meglévő vízi ejtőernyőzés, jetski-zés, vízi banánozás, wakesurf-özés, wakeboard-ozás mellett panorámás, mobil lelátókkal és világítással is rendelkező homokfoci pályával és strandröplabda pályával egészítjük ki repertoárunkat. A töltésre vezető út bal oldalán is elbontjuk a faházakat, itt sétányok, pihenőpark, és az új szabadtéri mozi kap helyet. Felújítjuk a fogadóépületet, a beléptető rendszert is – mondta a polgármester.

A teljes cikk ITT érhető el.

Fotó: gyereatiszatora.blog.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.