maroshévizi Urmánczy fürdő

Megnyitotta kapuit a maroshévizi Urmánczy fürdő

A rossz idő ellenére reménykedve néznek az idei szezon elé, hiszen a 26 fokos termálvíz úgy a hazai, mint a külföldi turisták kedvére való.

Emellett az Urmánczy kastély is látogatható még egy idejig, hamarosan nagyszabású mukálatok veszik kezdetét, amivel helyreállítják eredeti pompájába.

A fürdőben található a környék legnagyobb, olimpiai méretű úszómedencéje (50×20 m). Igazi kuriózum a 1,40 m mély kiss pihenőmedence alján a feltörő források által melegített kavicsokkal. Két gyermekmedence van: egy kör alakú pancsoló a legkisebbek számára és egy valamivel mélyebb gyermekmedence. Hinták, homokozó, mászóhenger és ingyenes gyerekfoglalkozások segítenek a gyermekek figyelmét lekötni. Az Urmánczy strandon hangulatos sörterasz is működik, ahol faszénnen sült grillételek kaphatók – írja a fürdő honlapja.

Forrás: marosvasarhelyiradio.ro

Fotó: Urmánczy fürdő

 

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.