Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógyfürdő bgyh

Megnyitják Budapest egyetlen sós-jódos fürdőjét

A Pesterzsébeti Sós-jódos Gyógy- és Strandfürdő felújítása 2018 elején kezdődött meg, melynek eredményeként december 17-én, hétfőn próbaüzemben megnyitják a fürdő fedett részét.

A fürdőben decemberben 17-től 4 medence üzemel: két termálvizes medence, egy jódos-sós medence és egy súlyfürdő. A szaunavilágban egy finn szauna, egy kombinált, sós infraszauna és egy gőzkamra várja a vendégeket.

Hőfok Mélység Vízfelszín
Oktogon gyógymedence 36 °C 1 m 24,5 m2
Gyógymedence 38-40 °C 1 m 14,4 m2
Sós-jódos gyógymedence 36-38 °C 1 m 4 m2
Wellness medence 34-35 °C 1,5-2 m 9 m2

A tervek szerint a közelben 100 parkolóhelyet hoznak létre, a strandot várhatóan 2019 májusában nyitják meg. A fürdő ekkor 7 további medencével bővül, többek között egy 25 méteres úszómedencével, egy hullámmedencével, egy élménymedencével, egy gyermekmedencével, Kneipp- és merülőmedencékkel. A beruházás várható költségvetése nettó 3,1 milliárd forint – írta az üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

  • Cím: XX. kerület, Vízisport u. 2.
  • Nyitvatartás: minden nap 9-19 óra között

Árak:

  • Felnőtt napi belépőjegy: 1 900 Ft (hétköznap és hétvégén egyaránt)
  • Nyugdíjas napi belépőjegy: 1 500 Ft (hétköznap és hétvégén egyaránt)

A pesterzsébeti fürdő vize különleges. Pesterzsébet Duna-parti részén már a XX. század első évtizedeiben strand volt. A Soroksári-Duna bal partján 1932-ben fúrtak kutat, melynek során Budapesten egyedülálló típusú, jódot, konyhasót és brómot is jelentős mennyiségben tartalmazó hévízre bukkantak. Ez a fajta víz mozgásszervi és nőgyógyászati panaszok kezelésére alkalmas, ráadásul a jód keringésjavító, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, a bróm pedig idegnyugtató, stresszoldó hatásáról ismert. A török jellegű fürdőt 1936-ban építették, 1945 után került a Fővárosi Fürdőigazgatóság kezelésébe. A hullámgépet, illetve a hullámfürdőt Horthy Miklós adriai jachtjának az első géptisztje tervezte.

Forrás: 20.kerulet.ittlakunk.hu / Fotó: A fürdő látványterve (forrás: BGYH Zrt.)

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.