Megnyílt Budapest legolcsóbb fedett uszodája

Mint azt lapunk is megírta, 2013. november 18-án reggel megnyílt Csepelen az 50 méteres fedett uszoda a nagyközönség számára. A Hollandi úton azonban nem csak úszni lehet. A melegedni vágyóknak a külső termálvizes medence is üzemel, és még ezen a héten elkészül a szauna.

Csepelen az 50 méteres fedett uszoda

Bár hivatalos átadás még nem volt, az úszni vágyók hétfő reggeltől már használhatják a főváros legolcsóbb uszodáját. Ott jártunkkor is többen érkeztek, volt, aki kispestiként döntött a frissen nyílt uszoda mellett. A fedett uszoda a Csepeli Strandfürdő 50 méteres medencéjére épült. Itt 28 fokos a víz hőmérséklete, a kinti termálvizes medence 36-38 fokos, míg öltözködni különálló, fűtött helyiségekben lehet. Az erre szolgáló, igényesen kialakított női és férfi öltözőkonténerekben 40-40 zárható ruhásszekrény található. A strand bejáratától alig pár méterre van a 71-es busz megállója, tíz méterre pedig ingyenes parkolóhelyek várják a sportolni vágyókat.

Csepeli 50 méteres fedett uszoda kívülről

A csepeli önkormányzat 2013 tavaszán a Csepeli Konzultáció keretein belül tette fel a kérdést a lakosságnak, hogy hagyományos szerkezetű uszoda épüljön a kerületben, vagy az ötven méteres medencét légtartásos sátorral téliesítsék. Mivel az utóbbi megoldás nemcsak sokkal olcsóbb, de a fennmaradó csaknem egymilliárd forintot útépítésekre is fel lehet használni, a csepeli polgárok döntő többsége a légtartásos sátrat és az útépítéseket választotta. Az első Csepeli Konzultációt valamennyi csepeli párt támogatta. Közérdekűsége és fontossága miatt az iskolai üzenőfüzetekben is több helyen felhívták rá a szülők figyelmét.

Csepeli fedett uszoda

A fedett úszómedence délutánonként vízilabda edzések színhelye lesz: sok csepeli gyerek már megkezdte az ismerkedést ezzel a magyar viszonylatban kiemelkedően sikeres sportággal.

A jegyárak budapesti viszonylatban igen kedvezőek:

forrás: ÖS / fotó: https://www.facebook.com/CsepeliFurdo

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.