gazdagréti tanuszoda

A helyiek 30 éves álma vált valóra – átadták a gazdagréti tanuszodát

Átadták a nettó egymilliárd forintos költségvetési forrásból kialakított, 1300 négyzetméteres, 80 fő befogadására alkalmas, két tanmedencés gazdagréti tanuszodát.

A keddtől már sportolni vágyókat fogadó intézmény oktatási feladataiban Darnyi Tamás olimpiai bajnok úszóiskolája is szerepet kap. Az eseményen elhangzott, hogy a kisebbik tanmedence 10×6, a nagyobbik pedig 25×15 méteres, utóbbi mélysége csaknem két méter.

Az 1300 négyzetméteres gazdagréti tanuszoda teljes egészében költségvetési forrásból valósult meg, üzemeltetését szintén az állam állja. Országszerte eddig 22 tanuszoda készült el, jelenleg 20 létesítmény építése van folyamatban és további 40 áll tervezés alatt.

A létesítményt a Miniszterelnökséget vezető miniszter avatta fel hétfőn. Gulyás Gergely köszöntőjében kiemelte: ahhoz, hogy a magyar úszósport nemzetközi sikereinek lehetősége hosszú távon biztosított legyen, szükséges, hogy mindenki sportolhasson, aki akar. A tárcavezető ezért helyes célkitűzésnek nevezte, hogy járásonként vagy legalábbis járásnyira mindenkitől legyen tanuszoda, és minden gyermeknek legyen lehetősége az iskolai oktatás keretében sportolni. Ezt a célkitűzést bővíti és szakmai tartalommal tölti meg a Magyar Úszó Szövetség programja – fűzte hozzá. Gulyás Gergely a gazdagréti beruházásról szólva elmondta, hogy a helyiek 30 éves álma vált valóra: két iskola állandó jelleggel és további kerületi iskolák is használhatják majd azt. A tanuszoda olyan közkedvelt hellyé fog válni, ahová „nagyon sokan, nagyon szívesen fognak járni” – jegyezte meg.

MTI

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.