Tiszabábolna szabadstrand

Már Tiszabábolnán is van szabadstrand – Fotók!

A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak óriási a szerepe a dél-borsodi, tiszai települések életében, ezért is jelentős lépés, hogy Tiszabábolnán szabadstrandot nyitottak – mondta a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára szombaton a helyszínen.

Tállai András – a térség országgyűlési képviselőjeként is – arról beszélt, hogy a tiszai szabadstrand megnyitásáért nagyon sokat dolgozott az önkormányzat, amely a beruházáshoz sikerrel pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program és a Magyar Turisztikai Ügynökség forrásaira.

Tiszabábolna szabadstrand
A tiszabábolnai szabadstrand az átadás napján, 2022. július 16-án.
MTI/Vajda János

„Óriási igény van rá, hatalmas népszerűségnek fog örvendeni” az új fürdőhely. A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak kiemelt a szerepe és a jelentősége a dél-borsodi, tiszai települések életében, szinte egymással versengenek, hogy ki tud jobb szolgáltatásokat nyújtani, több embert idecsalogatni – fogalmazott a politikus.

Bíznak benne, hogy a Tisza partján egy új kerékpárutat is lehet majd építeni, és más elképzelések is vannak, de „azt is tudjuk, hogy milyen világban élünk, hogy háború van, hogy gazdasági recesszió közeleg, és ezt is figyelembe kell venni, amikor a jövőnket tervezzük” – jelentette ki Tállai András.

Tiszabábolna szabadstrand
A tiszabábolnai szabadstrand az átadás napján, 2022. július 16-án.
MTI/Vajda János

MTI

Címlapkép: MTI/Vajda János

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.