békéscsaba árpád fürdő

Május végéig biztosan nem nyit ki a békéscsabai strand

Május 31-ig biztosan nem nyit ki a békéscsabai Árpád fürdő, sem az úszóknak, sem a vízilabdásoknak, sem a lakosságnak – jelentették be a hétfőn a békéscsabai strandon tartott sajtótájékoztatón. Szarvas Péter polgármester kiemelte, a koronavírus-járvány nem ért véget, óvatosságra intett mindenkit – írja a beol.hu.

Szarvas Péter kiemelte, a fertőzésveszély tekintetében az Árpád fürdő egy fokozottan kockázatos helynek számít, nem igazán lehetne betartani a 1,5 méteres védőtávolságot sem. Aláhúzta: az edzésekhez és a kikapcsolódási lehetőséghez elsőbbséget élvez az óvatosság, ezért úgy döntött: május 31-ig biztosan nem nyit ki a békéscsabai strand. Hozzátette: a határozata csalódást kelthet, de mind a lakosságtól, mind az úszóktól és a vízilabdásoktól megértést kért.

Arról, hogy mikortól lesz újra látogatható a strand, később döntenek. A vagyonkezelő zrt. és a sportegyesületek vezetőivel kéthetente egyeztetnek, értékelik az aktuális helyzetet. A városvezető elmondta: részletes szabályokat kell kidolgozni, amik akkor lépnek életbe, amikor újra megnyit az Árpád fürdő. A létesítmény befogadóképessége 1800 körüli, de biztos, hogy egyszerre ennyien nem tartózkodhatnak majd a strandon, mivel a kellő védőtávolságot akkor nem lehetne tartani.

Egyetértett a polgármester döntésével Kozma János, a vagyonkezelő zrt. vezérigazgatója. Elmondta, a jelenlegi szabályok szerint egyébként is csak az 50 méteres uszoda és – élményelemek nélkül – az élménymedence működhetne. A 1,5 méteres védőtávolságot pedig aligha lehetne tartani. Elárulta, kötőhártya-gyulladás terén vannak tapasztalataik arról, milyen problémát okozhat a strandon akár egyetlen beteg is, hány embert fertőzhet meg.

Hozzátette: nem csak az úszók és a vízilabdások vannak kényelmetlen helyzetben az edzések terén, hiszen más sportágak esetében sem igazán megoldhatók a tréningek a védőtávolság betartásával. Ismertette: az Árpád fürdőben dolgozó személyzet döntő többségét átirányították más munkakörökbe – főleg a piacra – ideiglenesen, hogy a munkahelyeket megőrizhessék.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.