Waikiki plaza tivat

Legjobb strandok a Kotori-öbölben

A Kotori-öböl a természetes szépsége egyre több látogatót vonz, kellemes klímája miatt télen is sokan keresik fel. A legnépszerűbb ötcsillagos nyári üdülőhelyek Tivatban, Perastban és Kotor mellett találhatók. A Budva Riviérával ellentétben itt a strandok nem homokosak, hanem kőlapokkal fedettek, viszont az öbölben kristálytiszta víz, és jól felszerelt strandok találhatók. Herceg Novi Riviéra kedvelt turisztikai látványossága a Kék barlang.

A Kotori-öböl (Boka Kotorska) egy tenger által elöntött folyamvölgy, egyike a legmélyebben benyúló öblöknek az Adriai-tenger mentén. Habár fjordként emlegetik, csak jellegében hasonlít rá. A lenyűgöző vízpartot a Lovćen és az Orjen- hegység öleli körbe. Az öböl négy szakaszból áll, amelyet keskeny csatornák kötnek össze. Igen látványos panoráma nyílik a környékre a Kotor Cetinje és Budva közötti szerpentin útról, amelybe 25 hajtűkanyar van építve. Kotor és környéke méltán része a Világörökségnek, a középkori városfala, és a mediterrán kikötő máig nagyon jó állapotban maradt fenn.

 

Kotor látnivalói és strandjai

A Raska-folyó tengeri kijáratánál kialakult település védőgátként szolgált az ellenséges csapatok és a kalózok ellen, a lenyűgöző öböl partján lévő várost és kikötőjét erős falak veszik körül. Kifejezett nagy homokos strandokkal nem rendelkezik, de a Budva Riviéra alig fél órás autózással közelíthetők meg. A strandok egy része magántulajdonban vannak, a kisebb strandok elszórtan helyezkednek el.

kotor strand

Orahovac, Ljuta strand – Kotor

Kotor legszebb része az óváros, amelyet az egyik legjobban megőrzött középkori város egységnek tartanak a Földközi-tenger partvidékén, velencei paloták, és középkori templomok találhatók a kanyargós zegzugos utcácskák mentén. Mivel Kotor óvárosa közelében főként kőmólók és kavicsos lejtős strandok vannak, érdemes a közeli Orahovac, és Ljuta strandokat felkeresni. Mindkét településnél tiszta víz, és kellemes természeti környezet található. Az Orahovac kavicsos strandot buja mediterrán növényzet veszi körül, az 1 km hosszú kavicsos strand kedvelt a helyiek körében is. A Ljuta nevű üdülőfalu alig 7 km-re található Kotortól, a Ljuta plaža ideális azoknak, akik nyugodt kikapcsolódásra vágynak. A vízparton betonozott és homokos szakaszok váltakoznak.

kotor Orahovac strand

Tivat legjobb strandjai

A Kotori-öböl keleti részén fekszik Tivat, amely a környék egyik legkedveltebb városa, kellemes klímája miatt télen is sokan keresik fel. A városon belül főként betonozott, apró kavicsos strandok találhatók, ezért a homokos strandok miatt érdemes a település külvárosi részén lévő strandokat felkeresni.

Plavi Horizonti strand – Tivat

A Luštica- félszigettel szemközt található Plavi Horizonti strand igen kedvelt a homokos partja miatt. A 300 m hosszú strand szinte mindig zsúfolt. A sekély lassan mélyülő víz ideális a kisgyermekes családoknak. A strandot a két oldaláról benyúló sziklák védik a nagy hullámzástól.

plavi horizonti tivat plaza

Seljanovo – Tivat

Tivattól 2 km távolságra déli irányban található a Seljanovo strand, amelynek előnye, hogy még a nyári főszezonban sem zsúfolt. Kifejezetten kedvező családos nyaralók számára, mivel itt nincsenek hullámok. A vízpartja hol homokos, hol sziklás és kőlapokkal borított. A parton öltözőkabinok, zuhanyzó és WC található ezenkívül fejlett infrastruktúrával rendelkezik.

Seljanovo - Tivat

Waikiki strand – Tivat

A Waikiki strand egy mesterségesen létrehozott kavicsos-homokos strandklub Tivatban a Porto Montenegró jachtkikötő közelében. A strand az öböl legszebb részén fekszik, gyönyörű kilátással a környező hegyekre. A Waikikiben minden megtalálható a kényelmes kikapcsolódáshoz, napernyők és napozó ágyak bérelhetők. A betonozott részeken lépcsőn lehet a vízbe jutni, a kavicsos partrészre érdemes gumiszandállal felkészülni.

Waikiki plaza tivat

Herceg Novi Riviéra legjobb strandja

A Herceg Novi Riviéra kedvelt üdülőhely, a területén 20 kitűnő strand található, amelyek egy része a közelmúltban újult meg. A strandok jobbára betonlapokkal fedettek, és apró kavicsosak, de homokos partszakaszok is találhatók.

Žanjice plaža / Kék barlang

Kedvelt strand a mediterrán növényekkel, olajfa ligetekkel körbevett Žanjice, amelyet Herceg Novi felöl turistahajókkal is meg lehet közelíteni. A strandon kristálytiszta kék víz található, védett elhelyezkedése miatt hullámzásmentes. Az apró kavicsos talaj miatt érdemes gumicipővel felkészülni. A környék nevezetes látványossága a Kék barlang, amely a strandtól alig 10 perces autóútra található.

zanjice plaza herceg novi

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.