Korszerűsítik és bővítik a zalakarosi fedett fürdőt

Az új gyermekrészleg korábban már bejelentett kialakításával egy időben korszerűsítik és szolgáltatásaiban is bővítik Zalakaroson a fedett fürdőt, illetve a gasztronómiai lehetőségeket.

Zalakaros Gyógyfürdő

Burján Richárd, a Gránit Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója elmondta: az egységesebb, minőségi megjelenés érdekében a családi wellness szolgáltatások fejlesztésének részeként az új gyermekrészleg márciusban kezdődő építésével szinte egy időben indul a fedett fürdő korszerűsítése.

A munkálatok során felújítják a legyezőszerű épület pihenőterét, a gyógymedence környezetét és az épületrész homlokzatát, az aqua fitness kedvelőinek új medencét  alakítanak ki, illetve látványosan átalakul az éttermi rész és annak kertkapcsolata. Szintén szabadtéri kijárás is nyílik majd a régi szauna és a gőzfürdő átrendezésével, amely pihenő zóna kialakításával is együtt jár.

Az akadálymentesítéssel tervezett beruházás része egy új, tágas lépcsőház és panorámalift, amely a fedett fürdőt, a strandkertet, és a kert szintjén lévő, ugyancsak megújuló éttermet köti össze.

Különleges kültéri és beltéri szauna központot alakítanak ki a gyógycentrum területén, az élményfürdőből ide helyezik át az infraszaunát, a hagyományos finn szaunát és a gőzkabint. A pihenőtérből nyíló, eddig kihasználatlan zárt udvaron kültéri szaunát alakítanak ki egy újonnan épülő rönkházban, ahol dézsás merülő és vödrös zuhany is a felüdülést szolgálja.

A vezérigazgató beszámolt arról is, hogy a 12 hektáron elterülő strand területén, az attrakciók folyamatos bővítésével párhuzamosan szükségszerűvé vált a gasztronómia rész fejlesztése is. Az idei strandszezonban két új vendéglátó egység nyílik, ezek építését saját forrásból finanszírozzák, az üzemeltetést külső vállalkozókra bízzák.

Burján Richárd elmondta: az új gyermekrészleg kialakítása 550 millió forintos beruházással valósul meg, ehhez 330 milliós támogatást nyertek az Új Széchenyi Terv pályázatán, a fennmaradó összeget saját forrásból biztosítják. Szintén hitel nélkül valósítják meg 20 millió forintból a szauna és a fedett fürdő átalakításait, az éttermek építésére pedig az önkormányzat 50 millió forintos tőkeemelése ad fedezetet.

forrás MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.