Korfu Agios Stafanos Strand

Korfu legszebb strandjai

Korfu szigete az egyik legnépszerűbb utazási célpont. Kellemes mediterrán éghajlata, természeti adottságai miatt nyaranta rengeteg turista tölt el felejthetetlen napokat. A tengerpartja változatos, homokos, aprókavicsos, és sziklás strandok egyaránt megtalálhatóak, így roppant kedvező a kisgyerekkel érkező családok, és a búvárkodók számára.

A korfui nyaralás alkalmából mindenképp érdemes felkeresni az Issos Beach, az Agios Stafanos, és az Ipsos Beach strandjait, amelyek a sziget legszebb partszakaszai.

Issos Beach

Korfu déli részén Agios Georgios mellett található hosszú aranyhomokos strand, amely a szörfösök paradicsoma. A strand területe nem a település mellett közvetlenül, hanem attól egy kis távolságra húzódik. Ennek viszont az az előnye, hogy a parton nincs nagy tömeg, így minden feltétel adott a nyugalmas pihenéshez. A tenger homokjában érdekes, homokkő szerű képződmények fedezhetőek fel.

orfu Agios Gordios Beach

Agios Stafanos Strand

Korfu északnyugati részén található, a fővárostól körülbelül 40 kilométerre, és igen népszerű a turisták és a helyiek körében. Főszezonban általában nagy a zsúfoltság. A hosszú homokos tengerpart szélvédett helyen van, emiatt ideális a kisgyerekes családok számára. A strand igényesen felszerelt, kiépített napozó rész napernyőkkel és napozó ágyakkal, emellett zuhanyzók és wc-k is találhatóak. A vízi sportok szerelmeseinek is ideális feltételek állnak rendelkezésre.

Agios Gordios Beach

Korfu déli részén található, és egyike a sziget legszebb homokos strandjának. Maga a part egy különleges természeti adottságokkal rendelkező természetvédelmi terület közelében van, és csodálatos sziklás hegyek veszik körül. Az Agios Gordios Beach Korfu talán legnépszerűbb strandja. A parton napernyők és napozó ágyak és vízibicikli kölcsönözhető, és a közelben egy kisebb búvárcentrum üzemel.

korfu Ipsos Beach

Ipsos Beach

Korfu fővárosától 15 kilométerre, északnyugati irányban található a gondosan kiépített aprókavicsos strand. A strand egy békés nyugodt öbölben fekszik, amelyet olívaligetek szegélyeznek. A parton snack bárok kínálnak frissítőket és különböző csemegéket. Vízi sportokra is van lehetőség, csónak, vízibicikli kölcsönözés, és vízisíelésre van lehetőség.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.