Kiszorítják az ISL sportolók a Dagály fürdő úszómedencéiből a lakosságot

AZ MNSK és a Dagály fürdő vezetősége a mai napon megerősítette, azt a hírt, amit már hetek óta beszélnek a fürdőzők, hogy az ISL úszórendezvény kiszorítja a lakosságot a Dagály fürdő úszómedencéiből.

A Dagály fürdőben időzve hetek óta hallani azokat a beszélgetéseket, amelyek arról szólnak, hogy az az ISL nemzetközi úszóverseny megrendezése miatt a lakosság csak nagyon korlátozott mértékben férhet majd hozzá az fürdő úszómedencéihez. A még rosszabb nyelvek szerint, ez már a lakosság fokozatos kizárásának első lépcsője Dagályból, hogy a későbbiekben egy az egyben a Duna Aréna „leány-” exclusive fürdője lehessen.

A mai napon a Dagály fürdő vezetősége az első hírt megerősítette. A Dagály fürdőben október 3-tól november 26-ig, a lakosság egyáltalán nem használhatja az 50 méteres úszómedencét és 25 méteres medencét is csak korlátozott mértékben.

A fürdő facebook oldalán felháborodásuknak hangot adó olvasóknak nem igen ad érdemi választ a fenntartó.  Munkatársunk kérdésére, hogy miért nem a szintén MNSK vagyonkezelésében lévő Hajós Alfréd Nemzeti sportuszodát használják társintézménynek a verseny lebonyolításához, miért a Dagály gyógyfürdőt és uszodáit, amely nem nemzeti és nemzetközi sportversenyek levezénylésére lett építve, hanem a lakosság szolgálatára, azt a választ adta a Dagály fürdő vezetősége, hogy helyszínt és időpontot a Nemzetközi Úszószövetség jelölte ki. Ugyanezen felületen ezt a kérdést tolmácsoltuk a Magyar úszószövetség irányába, de tekintettel arra, hogy ők nem a Nemzetközi Úszószövetség vélhetőleg nem érzik majd kompetensnek magukat a válaszadásban.

A fürdő az úszómedencék lakossági forgalomból való kiesését, némi árbeli kompenzációval próbálja enyhíteni.
Így a felnőtt belépőjegy 2500 Ft helyett 1800 Ft lesz, de ezzel a jeggyel gyakorlatilag, a 25 méteres úszómedence, korlátozott használati idején kívül csak a gyógymedencét tudja a fürdő vendég használni. Sajnos nem fért bele sem az MNSK vezetőségének, sem a Dagály fürdőének az a nagyvonalúság, hogy ebbe a jegyárba beleférjen a wellness részleg használata is. Így, ha a fürdővendég a szaunákat is szeretné használni azt  2800 Ft-ért teheti meg. Összehasonlítva, 700 Ft-al többért, 3500 forintért a Széchenyi fürdő összes szaunája és fürdőmedencéje elérhető és még az uszodája is.

A nagy múltú Dagály fürdő a pandémiás időszak kezdetén került, indoklás nélkül, a Budapest Gyógyfürdőktől a MNSK vagyonkezelésébe.  A fürdő már a felújítás során elveszített, olyan tradicionális fürdő elemeket, mint pl. kinti merülőkád, a későbbiekben az OEP kedvezményeseket is kijjebb rudalták a fürdőből. Az BGYH leváltásával a NEAK gyógyszolgáltatásai is szünetelnek, a komplexumban jelenleg alig használtan áll az összes gyógyeszköz. A megemelkedett jegyárak és a szolgáltatások korlátozott használata egyre magányosabb és VIP hangulatot teremt a Dagályban. Az elmúlt hetekben az a hír is borzolta a kedélyeket, hogy lefedik az 50 méteres úszómedencét, amit nagyon sok, pont a nyitott medence hangulatáért idejáró úszó ellenez. A Dagály fürdő rajongói nem adják fel, megkeresték a XIII. kerületi önkormányzatot és Tordai Bencén országygűlési képviselőn keresztül az EMMI-hez is eljuttatták panaszukat, melyre Kásler Miklós miniszter úr a fürdő szolgáltatásainak felsorolásával válaszolt meg.

Láthatólag a Dagály fürdő vezetése nem tud szembe menni a fenntartó elhatározásaival, így a fürdővendégek panaszai valahol a közösségi felületek szélén elhallnak és a semmibe vesznek.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.