Barcsi strandfürdő

Kinyithatnak a strandok, a szabadtéri fürdők vidéken

Vidéken hétfőtől megszűnik a kijárási korlátozás, megnyithatnak a strandok, valamint a szabadtéri fürdők, a szabadtéri múzeumok és állatkertek.

A kijárási korlátozás Budapesten és Pest megye területén fennmarad május 4-től a Magyar Közlönyben péntekre virradó éjszaka megjelent kormányrendelet értelmében. Az intézkedések szerint hétfőtől országosan – Budapest és Pest megye kivételével – megszűnik a kijárási korlátozás.

A kormány folyamatosan monitorozza a fertőzöttek területi eloszlását, ez alapján határozták meg, hogy hol szüntetik meg a kijárási korlátozásokat és hol nem – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában. Hozzáfűzte, hogy a számok – amelyeket jövő héttől publikálni fognak – azt támasztják alá, hogy Budapesten és Pest megyében nagyobb arányban vannak jelen a fertőzöttek, s több a vírus okozta halálozás is.

Az idei nyári turistaszezonra vonatkozó kérdésre Szentkirályi Alexandra azt mondta: a kormány minden segítséget igyekszik megadni azoknak a szektoroknak – köztük a turizmusnak -, amelyek a legérintettebbek a válságban.

A kormányszóvivő arra kért mindenkit, hogy ha teheti, akkor töltse itthon a nyaralását, ezzel támogassa a turisztikai és vendéglátási szektorban dolgozó 400 ezer ember munkáját is.

Forrás: Termalfurdok.com / MTI

Fotó: Illusztráció / Barcsi strandfürdő

Kapcsolódó hírek

Legkorábban júliusban nyithatnak ki a budapesti strandok és fürdők

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.