tamási termálfürdő kigyulladt

Kigyulladt a tamási termálfürdő teteje

A tűzoltók az izzó gócot keresve megbontották a tető héjazatát, estére a tető teljes terjedelmében lángra kapott.

Tűz keletkezett a termálfürdő tetőszerkezetén Tamásiban, a Hársfa utcában. A helyszínre a dombóvári és a siófoki hivatásos, valamint a tamási önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték az izzó részek oltását – közölte honlapján a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Porga Ferencet, Tamási polgármesterét nem sokkal hétfő este fél hét előtt sikerült utolérni telefonon. Elmondta, hogy valószínűleg elektromos zárlat okozta a tüzet, amely belekapott a tetőszerkezetbe, a lambériába, a szigetelésbe. Hozzátette, nem biztos benne, de talán délután négy óra körül kezdett égni a fürdő. Abban bíznak, hogy a tűzoltók meg tudják állítani a tüzet, és sikerül megmenteni a Tamási Fürdő épületét.

Köves Péter elmondta, a fürdővendégek elhagyták az épületet, a tűzben senki nem sérült meg. A szóvivő tájékoztatása szerint a fürdő egy fedett, medencés részében hétfő délután észleltek füstöt. A tűzoltók az izzó gócot keresve megbontották a tető héjazatát, estére a tető teljes terjedelmében lángra kapott; tamási, dombóvári és siófoki tűzoltók oltják a lángokat.

Forrás és fotó: teol.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.