széchenyi fürdő szecska

Két magyar fürdő is Európa legjobbjai között

A Lonely Planet online utazási magazin egy 20-as listát állított össze az általa legjobbnak tartott európai fürdőkből. A magyarországi fürdőkre méltán lehetünk büszkék, hisz felkerült a dobogóra a Hévízi Tófürdő és a lista 7. helyén végzett a fővárosiak által csak Szecskának becézett Széchenyi Gyógyfürdő is.

Az első helyen a Reykjavíktól 30 percre fekvő izlandi Kék lagúna végzett, amely ugyan természetes képződménynek tűnik, valójában mesterségesen hozták létre. Ásványi anyagokban gazdag víz táplálja, amely a közeli Svartsengi geotermikus erőműből érkezik.

A második helyre a Lonely Planet válogatásában az angliai Bath-ban található Thermae Bath Spa került, és a harmadik helyen már ott is van a Hévízi-tó. Mint írják: Hévíz a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes gyógyvizű tavával büszkélkedhet, és kiemelik, hogy a vízben télen is kellemes fürödni.

A lista 7. helyén pedig a budapesti Széchenyi Gyógyfürdő végzett. Hangsúlyozzák, hogy még a fürdők városában, Budapesten is kiemelkedőnek számító komplexum neobarokk épületében 18 különböző medence van, és tíz szauna, illetve gőzkabin található benne.

Forrás: HVG

Címlapkép: Széchenyi Gyógyfürdő / MTI fotó

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.