vonat máv

Kedvezményes napijegy is váltható a balatoni járatokra

Az elmúlt időszakban számos igen kedvező jegyet és bérletet vezettek be a közösségi közlekedésben.

A Balaton24, a MÁV–Volán-csoport évek óta népszerű napijegye továbbra is elérhető, és igen kedvezményes utazási lehetőséget nyújt azoknak, akik szívesen kirándulnak a tóparti üdülésük alatt. Egy 24 óráig érvényes jegy megvásárlásával gond nélkül utazhatunk a part menti települések között vonattal és a Volánbusz helyközi járataival, sőt még a balatonfenyvesi kisvasúton is – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a MÁV–Volán-csoport.

Az elmúlt időszakban számos igen kedvező jegy- és bérletterméket és további kedvezményeket vezetett be a MÁV–Volán-csoport: az ország- és vármegyebérleteknek, valamint a napijegyeknek, illetve például a 14 év alattiak díjmentes utazásának köszönhetően a közösségi közlekedés egyre jobb és vonzóbb alternatívát jelent, amikor utazástervezésről van szó.

A Balaton menti korábbi, szezonális díjtermékek is ezekhez igazodva egyszerűsödtek, például a 72 órás érvényességű, illetve a 26 év alattiaknak szóló változatok megszűntek, de a Balaton24 továbbra is remek kiegészítő lehetőséget nyújt a térségben utazóknak.

A Balaton24 napijeggyel a korábbi években megszokottak szerint a Balaton körül, továbbá Tapolca és Sümeg között vasúton másodosztályon, a balatonfenyvesi kisvasút vonalán, valamint a Volánbusz által jellemzően a tó partján közlekedtetett helyközi autóbuszokon lehet korlátlanul utazni az érvényesség kezdetétől számított 24 órán át (szezonon kívül adott naptári napon). A Balaton24 napijegy a MÁV–Start pénztáraiban és automatáiban továbbra is

mindössze 1090 forintért, online felületen a megszokott öt százalék kedvezménnyel, 1035 forintért váltható meg.

A kombinált vonat-busz utazások megtervezéséhez nagy segítséget nyújt az EMMA (Egységes Menetrend Magyarországon) rendszere.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.