vihar balaton

Jön a hidegfront: meddig strandolhatunk a hétvégén?

Szombat napközben egy északnyugat felől érkező hidegfront szakíthatja meg a kánikulát. Az Országos Meteorológiai Szolgálat most a honlapján közölt egy cikket, amiben azt taglalják, hol lesz egyáltalán esély arra, hogy strandolni tudjunk.

A hidegfront északnyugat felől támad, elsőként sokasodó gomolyfelhőkkel, viharos északnyugati széllel, majd záporokkal, zivatarokkal.

Mint írják, a Fertő térsége fog elsőként elesni, így ott maximum egy reggeli csobbanást javasolnak. Aki a Balatont célozta be, nagyjából a kora délutáni órákig majszolhatja a lángost nyugalomban.

Ezt követően megérkezik oda is a viharos szél, így komolyan veszi mindenki a viharjelzést, és fedezékbe húzódik – írták.

A keletebbre eső tájakon pedig késő délután, este érkezik meg a front, így ott viszonylag nagy az esélye annak, hogy egy embereset strandoljunk.

Forrás: 24/OMSZ/propeller.hu

Fotó: MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.