borszék wellness

Ismét gyógyüdülőhelynek minősül Borszék, kezeléseket is végezhetnek az új wellness központban

A Hargita megyei város 2001-ben veszítette el ezt a besorolást, amelyet a napokban hagyott ismét jóvá a román kormány.

Az RMDSZ tájékoztatása szerint a mostani kormányhatározat nemcsak az üdülőtelep arculata szempontjából jelent sokat, hanem azt is lehetővé teszi, hogy az elkészült új wellness központban ismét lehet gyógykezeléseket végezni szervezett formában, szerződést kötve az illetékes intézményekkel.

Ugyanakkor a további beruházások szempontjából is jelentősége van a most visszaszerzett gyógyfürdői státusznak, hiszen több pályázati lehetőséget biztosít mind az önkormányzat, mind a helyi vállalkozók számára.

borszék wellness központ
Fotó: Gergely Imre / szekelyhon.ro

Borszéken 2001-ben zárt be a régi kezelőközpont, amelynek következtében megszűnt a gyógykezelés, a város pedig elveszítette a gyógyüdülőhely státuszát. Az RMDSZ közleménye szerint ezt most a szövetség kezdeményezésére sikerült visszaszerezni, és a Hargita megyei település mellett a kormány Tasnádnak is hasonló státuszt hagyott jóvá.

Forrás: kronikaonline.ro

Címlapkép: Fotó: Rédai Botond / kronikaonline.ro

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.