Széles-tó Szlovákia šírava

Ismét felkapták a fürdőzők a festői szépségű „kelet-szlovákiai tengert”

Évtizedek óta nem látott tömegek fürdőznek a kelet-szlovákiai tengernek is nevezett Széles-tónál. A vidéken bicikliutak, túraútvonalak haladnak. Az UNESCO Világörökség listáján szereplő vihorláti bükkös őserdő és egy tengerszem is található itt. Idén nyáron a látogatottság rekordokat dönt a térségben.

A vinnai vár területét bejárva pazar kilátás tárul a látogató szeme elé. Amikor pedig az időjárás engedi, egészen Munkácsig vagy Sátoraljaújhelyig is ellátni. A vár 335 méter tengerszint feletti magasságban található, műemléki védettség alatt áll, a domb déli lejtője, amelyen a vár áll, természetvédelmi terület. A vár alatt található tó a fürdőzők kedvenc helye.

Úgy tűnik, a térség látogatottsága idén rekordokat dönt. Becslések szerint a nyáron megdől az előző évi 50 ezer látogató, a vendégéjszakák száma pedig eléri a 130 ezret – vélik az idegenforgalmi szakemberek.

Az elmúlt század 60-as éveiben létrehozott víztározó festői szépségű környezetben várja a látogatóit. Kikapcsolódásra, napfürdőzésre, vízi sportokra nyújt lehetőséget.

szerző: hirado.hu

Fotó: sirava.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.