Információs központ segíti az Erzsébet-program fürdőbelépőinek igénylését Debrecenben

Információs központot nyitott az Erzsébet-program keretében elnyerhető kedvezményes fürdőbelépők igénylésének segítésére Debrecen belvárosában szerdán a helyi önkormányzat és a Debreceni Gyógyfürdő Kft.

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere a központ szerdai megnyitóján elmondta: az információs központ azoknak a nyugdíjasoknak nyújt segítséget, akik az Erzsébet-programban meghirdetett pályázattal elnyerhető fürdőbelépőket szeretnének igényelni. A politikus emlékeztetett arra, hogy a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-program keretében – az egészség megőrzéséhez szükséges aktív kikapcsolódás elősegítése érdekében – pályázatot hirdetett nyugdíjasoknak gyógyfürdőkbe szóló kedvezményes belépőjegyek elnyerésére.

Február 15-ig azok a nyugdíjasok pályázhatnak a jegyekre, akik betöltötték a 60. életévüket és rendszeres havi, teljes összegű ellátásuk nem haladja meg a 147 ezer forintot – közölte Kósa Lajos. Hozzátette, mivel a nyugdíjasok kizárólag interneten pályázhatnak a szolgáltatás igénybevételére és ez sok idős embernek nehézséget okozhat, a debreceni információs központban minden technikai segítséget megadnak a pályázatok benyújtásához és nyomon követéséhez. Kósa Lajos elmondta azt is, hogy a 2500 forintért igényelhető belépőkkel a helyi termálfürdőt 20, az Aquaticum élményfürdőt 10 alkalommal vehetik igénybe a nyugdíjasok.

Fazekas Lajos, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója közölte: az információs központ a pályázatok beadásának utolsó napjáig, február 15-ig tart nyitva és várja az érdeklődő nyugdíjasokat.

A kedvezményes fürdőbelépő több tízezer nyugdíjasnak biztosít ingyenes belépést a gyógyfürdőbe Debrecenben – mondta a fürdőigazgató.

mti / fotó: haon.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.