Siklósi élményfürdő csúszda

Hosszúra nyúló pereskedés várható a siklósi termálfürdő ügyében

Perre megy Siklós és a termálfürdőt tíz éve működtető cég, miután az önkormányzat a napokban szerződést bontott az üzemeltetővel, aki viszont a szerződés felmondását nem ismerte el, és megtagadta a birtokba adást – írja a bama.hu.

A siklósi termálfürdő üzemeltetésére az Aquaplus Kft.-vel kötött 25 éves üzemeltetési szerződés megszüntetéséről döntött a siklósi képviselő-testület. Az önkormányzat közleménye szerint a cég többszöri felszólítás ellenére sem teljesítette a szerződésben vállalt 100 millió forint összegű üzemeltetési bankgaranciát és a folyamatos karbantartási és felújítási kötelezettségeit. Az eltelt 10 év alatt a fürdő műszaki állapota elhasználódott, és az üzemeltető a szükséges javításokat, felújításokat nem, illetve nem megfelelően végezte el.

György Zoltán, a fürdőt üzemeltető Aquaplus Kft. ügyvezetője szerint a város felmondása jogszerűtlen, így a Pécsi Törvényszékhez fordultak, hogy mentesítsék őket a fürdő átadásától, peres úton fogják tisztázni, hogy a város felmondása jogos vagy sem. Egy céget is megbíztak, vizsgálják meg, hogy a város által kifogásolt tételek (elmaradt fejlesztések, bankgarancia) megállják-e a helyüket. Úgy gondolják, hogy az önkormányzat a felmondással a saját szerződésszegéseit és mulasztását próbálja betakarni.

Az ügyvezető a bama.hu kérdésére elmondta, az ügy biztosan hatással lesz a – az Aquaplus Kft. tulajdonában álló, általa üzemeltetett – szállodára is. – Ha a fürdőt át kell adnunk az önkormányzatnak, akkor a szállodát nem kívánjuk fenntartani, de eladni sem szeretnénk, így az épület új funkciót fog kapni – nyilatkozta.

A teljes cikk ITT elérhető.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.