stadion

Hogyan működik a sportfogadás?

Bármikor, amikor két vagy több személy pénzt tesz fel egy sportesemény kimenetelére, sportfogadást kötnek. Nem számít, hogy a tét 1 dollár vagy 1 millió dollár, vagy hogy a sportesemény ma, holnap vagy hónapok múlva történik. Ha egy esemény eredményén dollár múlik, akkor sportfogadásról van szó.

A sportfogadásnak sokféle formája létezik. Fogadhat arra, hogy melyik csapat nyer egy mérkőzést vagy eseményt; hogy két csapat összesen hány gólt/pontot/futást fog elérni egy mérkőzésen vagy eseményen; vagy akár egy egyéni sportoló vagy csapat statisztikai teljesítményére.

Több tényező határozza meg, hogy a sportfogadók mennyi pénzt nyerhetnek, többek között: mennyi pénzt tesznek fel (vagy kockáztatnak); az esemény esélyei, amelyeket a legális sportfogadási piacon működő sportfogadók határoznak meg; és hogy a fogadó melyik sportfogadóval köt üzletet.

A sportfogadók és a sportrajongók végül is nagyon hasonlóak – mindketten érzelmileg kötődnek a sporteseményekhez. Az egyetlen igazi különbség: A sportfogadók pénzügyileg is érdekeltek ezekben az eredményekben. Ők keresik a legjobb bukméker stratégiák.

Online sportfogadás keresése

A sportfogadás egyik módja az online sportfogadás. Az online (vagy mobil) fogadások lehetővé teszik a fogadók számára, hogy a számítógépükön vagy mobiltelefonjukon néhány kattintással fogadási számlákat hozzanak létre és töltsenek fel, valamint fogadásokat tegyenek.

Kényelme miatt az online fogadás ma már uralja a sportfogadási piacot abban a 20 államban, ahol legalizálták a gyakorlatot (számos más államban is engedélyezett a sportfogadás, de csak személyesen, kiskereskedelmi sportfogadóirodákban).

Mire kell tehát figyelnie, amikor úgy dönt, hogy egy vagy több online sportfogadóval köt üzletet? Íme néhány tipp:

Végezzen egy gyors kutatást. Ez magában foglalja a független/nem pártatlan vélemények elolvasását jó hírű forrásokból. Fontos meggyőződni arról, hogy a sportfogadás tisztességesen bánik az ügyfelekkel, megfelelő biztonsági intézkedésekkel rendelkezik a személyes adatok védelmére, és kérésre gyorsan (és pontosan) kifizeti a nyereményeket.

Vizsgáljon meg minden egyes sportfogadást. Bár a felhasználói vélemények hasznosak lehetnek, ne legyen rabszolgája ezeknek. Amit egy egyén negatívumként értékel, azt Ön pozitívumként értékelheti (és fordítva).

Nézze meg, hogy az egyes online sportfogadók mit kínálnak a fogadási piacok tekintetében. Ez magában foglalja annak vizsgálatát, hogy mely sportágak szerepelnek a fogadási menüben, és milyen típusú fogadásokat tehetnek az ügyfelek. Minden online sportfogadó elfogad fogadásokat a főbb sportágakra (futball, baseball, kosárlabda, jégkorong, golf, tenisz, küzdősportok stb.) Néhányan azonban korlátozott lehetőségeket kínálnak a másodlagos sportágakra/eseményekre. Keresse meg az Ön preferenciáinak megfelelő oldalt. MINDIG olvassa el és értse meg az online sportfogadás „házirendjét”. Ezek fogadási irodánként eltérőek. Bár ezek a különbségek gyakran finomak, mégis jelentősek lehetnek, és befolyásolhatják az Ön személyes tapasztalatait. Egyszerűen fogalmazva: Mielőtt bármilyen fogadást megtenne, ismerje a szabályokat. Ha kérdése van egy szabállyal/korlátozással kapcsolatban, forduljon az ügyfélszolgálathoz, vagy (adott esetben) keresse fel az üzletet, és kérje, hogy beszélhessen egy felügyelővel.

Lehet pénzt keresni sportfogadással?

A sportfogadásból is lehet profitot csinálni, csakúgy, mint a tőzsdei játékból. Sajnos, ez nem könnyű – különösen hosszú távon.

Ezt szem előtt tartva ne azzal az elvárással vágjon bele a sportfogadásba, hogy minden egyes fogadást meg fog nyerni (nem fog), és életre szóló pénzt fog keresni (csak nagyon keveseknek sikerül).

A pénzkereseti esélyeidet természetesen javíthatja, ha fegyelmezett vagy (azaz nem fogadott többet, mint amennyit megengedhet magának, hogy elveszítsen), kutatást folytat, és kikéri elismert és sikeres sportfogadók tanácsait. És ha fegyelmezett és felelősségteljes lesz, akkor bizonyára nagyon jól szórakozhat az út során.

Csak mindig emlékezzen: Mint az életben szinte mindenben, a sportfogadásban sincsenek garanciák. Nincs olyan dolog, hogy biztosra menő.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.