Algyői Borbála gyógyfürdő

Hivatalos: Nyithatnak a beltéri medencék!

A veszélyhelyzet megszűnésével hatályukat vesztették azok a jogszabályok is, amelyek eddig korlátozták a beltéri medencék és vizes élményelemek, szaunák és gőzfürdők használatát, így június 18-tól ezek a létesítmények ismét üzemelhetnek mind a szállodákban, mint a fürdőkben – tájékoztatta a szakmát Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Ez azt jelenti, hogy mostantól újra fogadhatnak vendéget

a medencék,
a töltő-ürítő rendszerű gyógymedencék,
a szaunák, gőzfürdők, valamint kapcsolódó létesítményeik,
a 15 négyzetméternél kisebb vízfelületű, illetve az automata vegyszeradagolással nem rendelkező pezsgőfürdők/jacuzzik,
az élményelemek (beleértve a levegőbefúvást igénylőket is 15 négyzetméternél nagyobb vízfelületnél),
az aeroszol képződéssel járó gyógyászati célú medencék (pl. tangentor, szénsavfürdő)
babaúszás.

Bár a veszélyhelyzet véget ért, a biztonságra továbbra is figyelni kell. Mint az országos tisztifőorvos kiemeli, továbbra is kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy csak egészséges személy dolgozzon a létesítményben, fokozottan figyeljenek a vendégek és a személyzet is a személyes higiénére valamint a távolságtartásra, illetve továbbra is kiemelt figyelmet kell fordítani a fokozott fertőtlenítésre és a megfelelő szellőzés biztosítására.

A létesítmények újranyitása előtt szükséges a medencék a közfürdők létesítésének és üzemeltetésének közegészségügyi feltételeiről szóló 37/1996. (X. 18.) NM rendelet szerinti teljeskörű bakterológiai és kémiai önellenőrző vizsgálata, a fürdőzés csak megfelelő vízminőség esetén kezdhető meg.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ készített egy útmutatót, amely minden olyan információt tartalmaz, amelyek szükségesek a biztonságos fürdőüzemeltetéshez és fürdőlátogatáshoz, valamint magában foglalja a fertőzések megelőzését elősegítő higiénés eljárásokat.

A tájékoztató ITT letölthető.

Forrás: mtu.gov.hu

Címlapkép: Algyői Borbála gyógyfürdő

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.