Mosonmagyaróvári Flexum Gyógyfürdő

Háromemeletes wellnesskomplexummal bővülhet a mosonmagyaróvári termálfürdő

Közel egyhektárnyi területet vásárolt a Széchenyi-egyetemtől a FLEXUM Thermal&Spa mosonmagyaróvári termálfürdő. Flexum Flow néven jelentős látványelemekkel, egy wellnesskomplexummal, mélygarázzsal, új játszótérrel gazdagodna az intézmény egy tízmilliárdos projekt keretében.

– A tervek elkészültek, a terület adott. A jó híreket várjuk, mert ez a mintegy tízmilliárd forintos beruházás nem jöhet létre a kormány támogatása nélkül. A 33-as medence helyén egy háromemeletes wellnesskomplexum létesülne, hat-nyolc élménymedencével. Addig is saját forrásból fejlesztjük tovább a termálfürdőt – nyilatkozta a kisalfold.hu-nak Rongits Attila fürdővezető.

Első körben az a célunk, hogy a füves felületet bővítsük, illetve két strandröplabdapályát is kialakítunk. Nagyon fontos, hogy ezzel a fejlesztéssel össze tudjuk közvetlenül kötni a termálfürdőt az Aquasol hotellel, ami eddig hiányzott – részletezte a fürdővezető.

– Hosszabb távú terv, hogy a területen egy medencét és egy új hotelt is kialakíthassunk. Elképzeléseink szerint egész évben fogadnánk a gyógyvízturizmus iránt érdeklődőket, ehhez azonban megfelelő szállodakapacitás szükséges. A Thermal Hotelt négycsillagossá szeretnénk emelni – vázolta a terveket Rongits Attila.

– Külföldről nagyrészt cseh, szlovák vendégek érkeznek, de a hazaiak is kedvelik a felújított fürdőt. Jelenleg egyébként 1100 fős a befogadóképessége a termálfürdőnek, de a bővítés által, attól függően, hogy mennyi füves területet tudunk majd meghagyni, akár további 500–1000 vendéget is fogadni tudunk – zárta a fürdővezető.

 

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.