Háromcsillagos szállodává alakították a sóstógyógyfürdői fürdőházat

Háromcsillagos, gyógykezelési feladatokat is ellátó szállodává alakították át a Nyíregyházához tartozó üdülőhely, Sóstógyógyfürdő 1911-től működő fürdőházát; a Hotel Fürdőházat szerdán avatták fel.

A szállodai részben 18 szobát rendeztek be, ahol egyszerre 48 vendég pihenhet és kezeltetheti magát a gyógyvíz segítségével. A terápiához szakorvosi ellátás, valamint négy medence és egy sóbarlang is rendelkezésre áll. A sóstógyógyfürdői termálvíz reumatikus, nő- és bőrgyógyászati betegségek kezelését segíti elő.

A fürdőház a közeli Aquaris Élményfürdővel és a Parkfürdővel együtt 2012-ben kapta meg az országos gyógyfürdő minősítést. Ez jelentős vendégszám-növekedéssel járt, a 2011-es 9000, a gyógykezeléseket igénybe vendéggel szemben tavaly már több mint 30 000-en keresték fel a fürdőházat és vették igénybe egészségügyi szolgáltatásait.

A létesítmény kihasználtsága 40 százalékos volt a múlt évben, a mostani fejlesztéstől azt várják, hogy a mutató az idén elérje az 50 százalékot.

A fürdőház 36 és 38 fokos termálvizes medencéiben a gyógyászati szolgáltatást minden nap 8 és 20 óra között vehetik igénybe a vendégek, akik között sok a külföldi, főként Lengyelországból, Szlovákiából, Romániából és Ukrajnából érkező turista.

Podlovics Roland, a létesítményt működtető Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója az átadáson elmondta: a korábban panzióként működő fürdőház fejlesztésére 155 millió forintot költöttek. Ebből 140 millió forint európai uniós pályázati támogatás volt. A sóstógyógyfürdői üdülőhelyen az országos gyógyfürdő minősítéssel rendelkező három fürdőt tavaly együttesen 488 000-en keresték fel. Egy évvel korábban 475 000 volt a vendégek száma. A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. árbevétele 2012-ben 919 millió forint volt, a 2011-es 776 millióval szemben. A helyi önkormányzat tulajdonában lévő cég tavaly már nyereségesen gazdálkodott, üzemi eredménye 502 ezer forint lett, míg tavalyelőtt még mínusz 14 millióval zárt.

mti

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.