Érdekességek az online kaszinó Magyarország világából

Ahogy az internet egyre inkább elterjedt, úgy találtak egyre többen olyan szabadidős kikapcsolódási lehetőségeket, amelyek a virtuális térben érhetők el. Ennek megfelelően az online kaszinó Magyarország internetezői körében is igen népszerű, amire remek példa a MyEmpire kaszinó is. Persze, a sort még hosszasan folytathatnánk, tekintve az iparágra jellemző tendenciákra.

Ezek közül az egyik, hogy 2024 elején az aktív működő szerencsejáték platformok száma meghaladja a 4700-at. A legtöbb online kaszinó Magyarország területén is akadályok nélkül elérhető és népszerű is, amit igazolnak a hivatalos adatok is, amelyek szerint 2027-ig a magyar játékosok száma megközelíti az 500 ezret.

Ugyanakkor, egy nemrégiben publikált tanulmány arról szól, hogy 2019 óta az iparág éves növekedési rátája 20% körül van, ami elmondható az online kaszinó Magyarország területén elérhető platformjairól is. Ráadásul, a prognózisok tanúsága szerint ez a trend legalább 2027-ig ki fog tartani.

A folyamatosan fejlődő technológiai megújulás, a bővülő játékválaszték, a mobilról történő játék lehetősége mind olyan tényezők, amelyek biztosítják, hogy az online kaszinó Magyarország területén is a nemzetközi trendeknek megfelelő növekedést tudjon produkálni.

Ezzel egyidejűleg tény, hogy ez az iparág immár majdnem 30 éve van jelen a virtuális térben, úgyhogy számos érdekesség kötődik hozzá. A folytatásban ezekből olvashatsz néhányat.

Nyerőgépek és az első online kaszinók

Ha már jártál valamely online szerencsejáték oldalon, akkor biztosan láthattad, hogy a legnagyobb számban nyerőgépes játékokat találhatsz ott, a legkülönbözőbb kategóriákba rendezve. Ez azért van így, mert ezek a játékok a legnépszerűbbek az online játékosok körében, ezért a szoftvergyártó cégek ontják az újabb játékokat.

Az első hagyományos nyerőgép 1894-ben jelent meg. Ezek akkoriban még az egytárcsás gyümölcsös nyerőgépek voltak, amilyeneket számos régi hollywoodi filmben, vagy rajzfilmben is láthatsz. Az első gépeknél ez azért volt így, mert a kipörgetett gyümölcs ízében nyerhettek a játékosok rágógumit. Később ez természetesen megváltozott és átváltott pénzes nyereményekre.

Ehhez képest, egészen pontosan száz év telt el, amíg az első online kaszinó elindult. 1994-ben, az első platform azonban még eléggé kezdetleges volt, itt ugyanis valódi pénzes befizetésre még nem volt lehetőség, erre még két évet kellett várni. Azóta azonban a határ tényleg a csillagos ég.

A félkarú rabló és az ördög kereke

Essen még néhány szó a már említett nyerőgépekről. A korabeli, kaszinókban elérhető gépek még úgy működtek, hogy egy kart kellett rángatni, hogy a tárcsák pörögni kezdjenek és kiderüljön, nyertél-e.

A csalódott játékosok, akiknek anyagi értelemben nem jött be a számításuk ráaggatták a félkarú rabló jelzőt. Ezért hamarosan változtattak is a játék kinézetén és működésén, a kar helyére gomb került, innentől már a jelző is okafogyottá vált.

A másik ilyen érdekes jelző a rulettre vonatkozik, ez pedig nem más, mint, hogy az ördög kereke. A rulett az 1800-as években terjedt el, először Franciaországban, majd a világ egyéb pontjain is. Ma alapvetően három változata van, a francia, az európai és az amerikai.

A lényegi különbség köztük az, hogy az európai keréken egy, az amerikain pedig két nulla van, vagyis a bank esélye dupla. És akkor fedjük fel az elnevezés mögötti történetet. Arról van szó, hogy a rulettkeréken lévő számok összeadása 666-ot ad ki, amit az ördög számának is neveznek.

Fotó forrása: Pixabay

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.