kártya

Érdekességek a rabona bet és más online kaszinók világából

Az online szerencsejáték-oldalak szinte egyidősek az internettel és mint maga a világháló, ezek a platformok is folyamatosan fejlődtek, összhangban az aktuális fejlődéssel, a technológiai újításokkal. Ha összehasonlítanánk egy korabeli online kaszinó oldalt egy olyan manapság népszerű platformmal, amilyen a rabona bet, akkor azt látnánk, hogy ég és föld a különbség, nagyjából, mintha egy 20. század eleji automobilt viszonyítanánk egy mai Teslához.

A ma elérhető online kaszinók milliókat vonzanak, többek között azzal, hogy széles játékválasztékot kínálnak, amiben megtalálható többé-kevésbé minden olyan játék, amivel egy szárazföldi kaszinóban lehetőségünk van játszani. Vagyis, játszhatunk rulettet, blackjacket, pókert és itt vannak a nyerőgépek is. Ez utóbbiak az online térben élik igazán aranykorukat, ugyanis egy-egy platformon több ezer ilyen játékot is találhatunk.

Az olyan online kaszinók, amilyen a rabona bet, azért is előnyösek, mert ezeket a játékokat, ha úgy tartja kedvünk, akár egyetlen forint befizetése nélkül is használhatjuk. Ha pedig szeretnénk megtapasztalni az igazi kaszinóélményt, akkor valódi pénzért is tudunk játszani. Másrészt, talán az egyik kiemelkedő dolog, aminek ezek a platformok népszerűségüket köszönhetik, az az, hogy egyetlen kattintásra vannak tőlünk.

Vegast sem kell lebecsülni

Képzeljük csak el, ha egy valódi kaszinóban szeretnénk játszani. Elegánsan fel kell öltöznünk, esetenként órákat utazni és nagyobb összeget magunkkkal vinni, ha játszani szeretnénk. Ezzel szemben az online változat esetében csak annyi a teendőnk, hogy bekapcsoljuk a számítógépünket és megnyitjuk egy olyan online kaszinó oldalát, amilyen a rabona bet és már játszhatunk is. Otthonról, akár pizsamában.

Persze, azért nem kell lebecsülni a jó öreg Vegas és társai Monte Carlo és Makaó vonzerejét sem. Ezek a kaszinóvárosok a mai napig szintén tömegeket vonzanak, de azért azt el kell mondani, hogy már nem a régiek. Így például Las Vegast ma már jellemzően turisták látogatják, akik csak szeretnének benézni ezekbe a játékcsarnokokba, egy-két tétet tenni a rulettasztal mellett, behunyni a szemüket és James Bond helyébe képzelni magukat.

Azt kell mondani, hogy ha szerencsejátékokról van szó, akkor az igazi üzlet átköltözött a virtuális térbe. Az online kaszinók évről évre nagyobb részt szakítanak magukból az internetes bevételekbők és ez a növekedés az előrejelzések szerint az évtized végéig biztosan ki fog tartani.

Az első online kaszinótól a virtuális valóságig

Az online kaszinók sikerének egyik legfőbb titka, hogy az üzemeltetők folyamatosan követik az aktuális technológiai újításokat és azokat igyekeznek beépíteni kínálatukba. Így, ma már találunk olyan online platformokat, ahol akár a virtuális valóság, vagyis a VR hozza közelebb hozzánk a kaszinóélményt. Letölthetjük az adott kaszinó oldalát és a megfelelő VR kellékek segítségével sétálhatunk az adott játékteremben, mintha valóban ott lennénk.

Ehhez képest, az első online kaszinók már néhány évvel az internet tömegessé válását követően megjelentek. Az egyik első ilyen platform 1994-től volt elérhető és azt a ma is ismert szoftvergyártó cég, a Microgaming indította. A következő jelentős platform 1996-ban indult, ez pedig az Intercasino volt. Ezek a platformok csak néhány játékot tartalmazhattak és meg sem közelítették a mai online kaszinókat sem látvány, sem funkciók tekintetében.

Na de térjünk vissza az aktuális online trendekhez. Az előző évtized második felét alaposan felforgatta a különböző kriptovaluták megjelenése. Mára ezek a fizetési rendszerek is egyre inkább elfogadottá válnak, amit mi sem bizonyít jobban, mint, hogy léteznek kifejezetten kripto kaszinók. Ezeken a platformokon különböző kriptovalutákban tudunk fizetni és a játékok is némileg különböznek az online kaszinókban ismertektől.

Térjünk ki egy érdekességre, amelyet a különböző filmekben sokat láthattunk, ez pedig a lapok számlálása a különböző asztali játékok esetében. Nos, a szárazföldi kaszinókban erre volt lehetőség, noha komoly hozzáértést és matematikai tudást igényelt és arra is oda kellett figyelni, hogy ne bukjunk le, mert a kaszinók nem vették jónéven az ilyesfajta ügyeskedést.

Az online kaszinókban erre a típusú ügyeskedésre már nincs lehetőségünk. Itt ugyanis a játékokat egy ún. véletlenszám-generátor vezényli, ami azt jelenti, hogy például egy blackjack játék során a kiosztott lapok a menet után visszakerülnek a virtuális pakliba, tehát nem számíthatunk rá, hogy ott ennyivel kevesebb lap lesz.
Fotó: pixabay.com

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.