Elektromos kerékpár, a tökéletes segítő utazás közben

A színes falevelek, az egyre hűvösebb nappalok és éjszakák jelzik, hogy megérkezett az ősz. Ezt az évszakot nem sokan kedvelik, pedig megannyi szépséget rejt. Ősszel is sok lehetőség nyílik arra, hogy elutazzunk, hogy új, szépséges tájakat fedezzünk fel, hogy kicsit kikapcsolódjunk, hogy néhány napra hátrahagyjuk az otthoni gondokat, a munkát és olyan helyre utazzunk, ahol nem csupán testileg, de lelkileg is feltöltődhetünk.

Az igazi kikapcsolódást az jelenti, ha nem otthon, hanem valahol másutt pihenünk, és a pihenésünk tartalmaz aktív időtöltést, de passzív kikapcsolódást is. Az aktív életmód ugyanis nagyon jót tesz a testi egészségnek, de a rendszeres testedzés a lelkiállapotunkra is kihat. Ha szeretsz kerékpározni, de az őszi pihenésed alatt nem szeretnél túlságosan elfáradni, viszont edzésben akarsz maradni, akkor nézz körül az Alza oldalán, mert hiszen az elektromos kerékpár kínálatuk remek. Egy elektromos kerékpár nagyszerű kiegészítője lehet az utazásunknak, hiszen így mindenképpen megvalósul az aktív és passzív pihenés kombinációja.

Eger és környéke a tökéletes úti cél
Eger minden évszakban gyönyörű. Sok turista keresi fel évről – évre, nem csak azért, hogy a táj szépségében gyönyörködjenek, hanem mert a messzi földön híres termálfürdője is vonzza az embereket. Az Egri Termálfürdő 1932 óta üzemel, és 13 medencével várják a pihenni vágyó vendégeket. A termálmedence vize 37 fokos, kénes és élmény elemekkel felszerelt.

A termálfürdőket sokat kedvelik, mert számtalan egészségügyi előnnyel rendelkeznek. Amennyiben a passzív pihenés időszak ideje alatt gyógyulásra vágyunk, úgy mindenképpen javasolt hazánk egyik legfelkapottabb termálfürdőjét felkeresnünk. A termálvíz ásványi anyagokban gazdag vize ugyanis ellazítja az izmokat, javítja a légzőrendszert. A ként is tartalmazó forró víz eredményesen gyógyít egyes bőrproblémákat, mint amilyen az ekcéma, vagy a pikkelysömör. A termálvízben történő üldögélés pozitívan hat az idegrendszer működésére és a méregtelenítő hatása is kiemelkedő. A termálvíz az immunfunkciókat is javítja, de nagyon hatékonyan oldja a szorongást, enyhíti a depressziós tüneteket és csökkenti a stressz – szintet is.

A termálvíz után jöhet az aktív kikapcsolódás elektromos kerékpárral
Jól tettük, ha az őszi kikapcsolódásra magunkkal vittük az elektromos kerékpárunkat, ugyanis az Eger és Egerszalók – Hőforrás között épített új kerékpárutat idén nyáron adták át. Ezzel a kerékpárúttal azok számára teremtettek lehetőséget, akiknek a céljaik között szerepel Felsőtárkányból Eger városának átbiciklizése, de a bicikliúton el lehet jutni Egerszalók és Demjén híres hőfürdőihez is.

A kerékpárutat néhány kanyar teszi izgalmassá és emelkedőt is tartalmaz, viszont elektromos kerékpárral ezek nem okoznak nehézséget, hiszen az elektromos bicikli, elektromos rásegítéssel működik, ezzel könnyítve meg a nehezebb szakaszokon a kerékpározást. Az elektromos rásegítés még lendületet is ad a kerékpározásnak, így csökken a térdre és az ízületekre gyakorolt nyomás.

Elektromos kerékpárral még idősebbek is bevállalhatják az új kerékpárúton történő tekerést, hiszen ezek a kerékpárok olyan technológiával rendelkeznek, amelyek segítséget nyújtanak a dombok és lejtők meghódításában.

Fedezd fel Egerszalókot elektromos kerékpárral
Ha már okos döntést hoztál és elektromos kerékpárral érkeztél pihenésed helyszínére, azzal a nem titkolt céllal, hogy meghódítsd Eger városát és környékét, akkor tekerj el és nézd meg Egerszalók nevezetességeit, mint a Lepkemúzeum, a Barlanglakások, a Szalóki – tó, az Öregkőhíd, vagy a falu egyik nevezetességét, a Hőforrást. A víz a sódomb oldalán folyik le és látványos mészkőlerakódásokat épített az idők folyamán.

Elektromos kerékpároddal az egerszalóki Borvidéket is fel tudod fedezni, és ezzel a környezetedet is óvod, hiszen az elektromos kerékpár természetbarát és ezzel a levegő minőségének javításában is segít. A lábad, még a dimbes – dombos táj bebarangolásával sem fog elfáradni, viszont kellőképpen megmozgat ahhoz, hogy elmondhasd, még az őszi pihenéseden sem hagytál fel a testedzéssel.

Az elektromos kerékpározás élményekben gazdag utazást ígér
Amikor belföldi utazást tervezel, mindenképpen vidd magaddal az elektromos biciklidet is, hiszen ezzel csak fokozhatod az utazás élményét. Miért? Az elektromos kerékpárral nem kell keményen pedáloznod, minden erőfeszítés nélkül feljuthatsz egy-egy dombra, magasabb pontra, még erősebb ellenszélben is. Kerékpározás közben nem fogsz kimerülni, megcsodálhatod a táj szépségeit és még akár mélyenszántó beszélgetést is folytathatsz azzal, akivel együtt biciklizel.

Elektromos kerékpárral sok – sok helyet fedezhetsz fel, bebarangolhatsz olyan tájakat, amelyeket a hagyományos kerékpárral nem vállalnál be és mindeközben lépéseket teszel a fittséged és az egészséged megőrzésért és még a szabadság élményét is megtapasztalhatod az elektromos kerékpárnak köszönhetően.

A fotó forrása: gorillaimages / Shutterstock.com

(x)

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.