Sakarun strand Dugi Otok

Dalmácia legjobb strandjai

Dalmácia ideális uticél akár családos akár romantikus nyaralásra. Vonzerejét a homokos és kavicsos strandjai számtalan szigete és a kellemes éghajlata jelenti. A Makarska Riviéra egy idilli partszakasza Dalmáciának. A híres Brelai szikla Punta Ratanál népszerű fotómotívum. A Sibenik Riviérán lévő Vodicei igazi turistaparadicsom, a Kék Strandján a gyerekeknek kis vízipark is található.

Makarska Riviéra legjobb strandjai

A Makarska Riviéra Közép-Dalmácia egyik legszebb partvidéke, északról a Biokovo hegy határolja, amely kedvelt kiránduló és túrázóhely. A masszívum lábánál olyan népszerű települések találhatók, mint Brela, Tučepi, Baska Voda, és Makarska, amely a térség turisztikai központja.

Tučepi strandja

A Makarska Riviéra leghosszabb strandja alig 7 km távolságra fekszik Makarskától, de gyakorlatilag a két település egybe ér. Kedvelt a családos nyaralók körében, mivel az apró kavicsos part lassan mélyül, és a fák hűsítő árnyékot biztosítanak. A gyermekek számára játszótér és vízicsúszda is található. A 4 km hosszú part mellett húzódik egy fenyőkkel és tamaris cserjékkel határolt szép sétány.

Tucepi Makarska

Zadari Régió legjobb strandjai

Zadar régió a Kvarnertől a Sibenik régióig tart, központja Zadar, amely Dalmácia egyik legrégebbi városa. Érdekessége, hogy az óváros eredetileg egy kis szigetre épült.

Sakarun strand – Dugi Otok

A Zadar közelében található Dugi Otok, amely szépsége ellenére még főszezon alatt sem zsúfolt. Itt található az egyik legszebb fehér homokos strandja Horvátországnak. A Sakarun strand közel 1 km hosszú, és fenyőfákkal határolt terület, amely balzsamos illatot áraszt. Kedvelt a kisgyerekes családok körében, hiszen még a parttól 200 méterre sem mélyül jelentősen. Zadartól komppal, és katamaránnal közelíthető meg, de a hajósok körében is népszerű kikötési hely.

Sakarun strand Dugi Otok

Zaton strandja

Zadartól negyed órára Zaton üdülőtelepülés kedvelt a nyaralók körében. A strand egy öbölben fekszik, a főként homokos, rendezett partszakasz, és a kristálytiszta víz miatt évek óta Kék zászlós minősítésű. Habár a strand csak az üdülőtelep vendégei számára ingyenes, belépőjegy mellett bárki látogathatja. A víz lassan mélyül, ideális a vízisportok kedvelő számára, hiszen banánozásra, és vízi ejtőernyőzésre is lehetőség van.

Zaton strandok

Sibenik régió legjobb strandjai

A Sibenik régió a Zadar régióval határos, turisztikai központja Šibenik, de olyan különleges látnivalókat is rejt, mint a Krka vízesés, vagy a Kornati-szigetcsoport.

Plava Plaza – Vodice

A Šibenik mellett található Vodice Dalmácia népszerű turistaparadicsoma, köszönhetően a jól felszerelt és árnyékos strandjainak, ráadásul hajóval a környék kedvelt úti céljai jól bejárhatók. Tengerparti sétánya nyáron autómentes övezetként üzemel. A Plava Plaza strand a városközponttól nyugatra, a hotelsor utáni öbölben található, Kék zászlós, tiszta azúrkék vízű strand igen népszerű.

plava plaza vodice

A strand különféle szolgáltatásokkal rendelkezik, és vízisport eszközök bérelhetők. A hosszú strandon a kavicsos és homokos szakaszok mellett sziklás és betonozott részek is találhatók. Kedvelt a búvárkodók, jet skisek, vízi ejtőernyősök és a vitorlások körében is. A gyerekek számára található a vízben egy kis aquapark, továbbá a parton trambulin és játszótér is.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.